Elérhető a Soá Intézet vizuális archívuma

Tíz szervezet és ötszáz magánszemély írta alá eddig azt a manifesztumot, amelyet a holokauszttagadás bűncselekménnyé nyilvánításáért kezdeményezett a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete. Az akciót - állítja a Nagy Imre Társaság - addig folytatják, amíg az erre vonatkozó törvény meg nem születik.

Annak, aki szeretne többet tudni a vészkorszakról: a régióban elsőként a Közép-európai Egyetem könyvtárában elérhető a Soá Intézet Vizuális Történelmi Archívumának anyaga. A Steven Spielberg által 1994-ben alapított intézet célja az volt, hogy a holokauszt túlélőinek és szemtanúinak tanúvallomásait videointerjúk formájában rögzítse. 56 országban, 32 nyelven, 52 ezer életinterjú készült.

Egészen más, mégis idetartozó hír: az SZDSZ-es Gusztos Péter közösség elleni izgatás miatt két ügyben feljelentést tett az ügyészségen.

Az egyik: korábban a Magyar Fórum címlapján egy Dávid-csillag közepén jelentették meg az akkor még kormányfőjelölt Surányi György fényképét. A másik ügy: Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője felszólította a párt híveit, hogy ha SZDSZ-es politikussal vagy a liberálisok szimpatizánsával találkoznak, fejezzék ki, hogy az SZDSZ-t megvetik és a közéletből való eltűnésüket követelik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.