Röviden

Fodor: A cigányság a fő nemzeti kérdés

Ha ma Magyarországon van nemzeti kérdés, akkor az első számú az, hogy mi lesz a magyar cigányság jövője, hogy a romák be tudnak-e illeszkedni a magyar társadalomba, képesek lesznek-e annak sikeres részévé válni - mondta tegnap sajtótájékoztatóján Fodor Gábor, miután több roma civil szervezet képviselőivel találkozott. Az SZDSZ elnöke közölte: abban a helyzetben, amikor növekszik az előítélet és az erőszak, jelentősége van a cigányság melletti kiállásnak. (MTI)

Bokros is vitázna az EP-listavezetőkkel

Bokros Lajos minden EP-listát állító párt jelöltjével kész a nyílt vitára és programja megvitatására. Dávid Ibolya, az MDF elnöke tegnap tudatta, az MDF azt üzeni az MSZP és a Fidesz listavezetőjének, hogy "nem kell félniük Bokros Lajostól és egy valóban demokratikus, szakmai vitától". Az MDF egyébként közel 45 000 európai parlamenti ajánlószelvényt adott le az Országos Választási Bizottságnál. (Munkatársunktól)

Négymilliárd a mentésirányításra

Több mint négymilliárd forintos uniós pályázati pénzből fejlesztik a mentésirányítást, ezzel tovább csökkenhet a mentők kiérkezésének ideje. Az új informatikai rendszerek azt is lehetővé teszik, hogy a mentők folyamatosan kapcsolatban legyenek a fogadó kórházzal, így nem fordulhat elő, hogy a mentőautó egy olyan intézménybe érkezik, ahol nincsenek meg a megfelelő feltételek a beteg ellátására - közölte tegnapi sajtótájékoztatóján az egészségügyi tárca vezetője, Székely Tamás. (MTI)

Fidesz-kongresszus az EP-választás után

Június 13-án, egy héttel az európai parlamenti választás után kongresszust tart a Fidesz, ahol a Népszabadság értesülése szerint a kétévente esedékes tisztújítást is megtartják. Az ellenzéki párt választmánya tegnap véglegesítette a Fidesz-KDNP EP-listát, melynek 65. helyén Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, a 66., utolsó helyen pedig Orbán Viktor, a Fidesz első embere szerepel. Ennek természetesen csak szimbolikus jelentősége van, hiszen Magyarország összesen 22 képviselőt küldhet Brüsszelbe. (Cs. I.)

Semjén-javaslat a családok védelmében

A családok csődvédelméről szóló javaslatot nyújtott be az Országgyűléshez szerdán a KDNP - jelentette be Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és parlamenti frakcióvezetője tegnap Zalaegerszegen. A közműszolgáltatók, a bankok gátlástalansága, a munkanélküliség soha nem látott mértéke miatt az emberek ellehetetlenültek - indokolta a javaslatot a politikus, hangsúlyozva, hogy miután nem tudják fizetni a hiteltörlesztésüket, családok százezrei veszíthetik el lakásukat, így könnyen utcára, gyermekeik pedig állami gondozásba kerülhetnek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.