Pécs: kampánymunka a rendőrségnek

A pécsi polgármester-választás mindkét jelöltje sajtótájékoztatót tartott szerdán. Szili Katalin házelnök, az MSZP jelöltje bejelentette, választási programját a pécsi közgyűlés többsége - a 40 tagú testület húsz szocialista és két szabad demokrata képviselője - támogatásáról biztosította. A házelnök elmondta, hogy ha Pécs első emberévé választják, kéthavonta tart egyeztetést Bajnai Gordon miniszterelnökkel városa legsürgetőbb feladatairól.

Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és stábja egy konferenciát rendezett arról, miképp állítható meg Pécs gazdasági mélyrepülése. A tanácskozás előtti tájékoztatón Varga Mihály, a Fidesz alelnöke elismeréssel szólt Páva választási programjáról, s úgy vélte, a jelölt elképzelései a város gazdasági fellendülését szolgálják.

A kampány a rendőrségnek is munkát adott. Szerdára virradóra ismeretlen tettesek betondarabokkal törték be az MSZP pécs-kertvárosi irodájának két ablakát. Az irodában senki sem volt, a rendőrség rongálás gyanújával indított vizsgálatot.

Páva Zsolt rágalmazásért tett feljelentést a rendőrségen, mivel szerdán, meszesi kampányútja során összetalálkozott két férfival, akik őt lejárató szórólapot terjesztettek. (A szórólapon például az áll: Páva egymilliárd forint kárt okozott Pécsnek, és évi 18 millió forint fizetést húz a várostól.) Páva beszélgetett a két férfival, s megtudta, hogy egy olyan közösségi ház alkalmazásában állnak, amelynek irányítója MSZP-s jelöltként indult a 2006-os önkormányzati választáson. Az MSZP pécsi szervezete közleményben tudatta: a két terjesztő nincs kapcsolatban velük. Az MSZP szerint a jelek arra vallanak, hogy a szórólapterjesztés provokáció, s Páva egy jól megrendezett színjáték végén a saját embereit leplezte le.

A Honvédelmi Minisztérium újra megkísérli a katonai radar felépítését a Tubesen, a napokban ugyanis bírósághoz fordult az építési engedély végrehajtásának felfüggesztéséről szóló határozat megszüntetéséért - mondta Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője szerdán. A HM anyagi okokkal, esetleges kötbér- és kártérítési igénnyel indokolja a Fővárosi Bírósághoz címzett beadványát. A szóvivő kijelentette, ha a bíróság helyt ad a beadványnak, fellebbezést nyújtanak be, s akkor az építkezés nem kezdődhet meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.