Bajnai, a "szociopata állat" és a "zsidesz"

A legdurvábban a miniszterelnököt gyalázta ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész, de kijutott a pártoknak, beleértve a Fideszt is.

A heol.hu beszámolója szerint a lelkész a napokban Gyöngyösön, a Jobbik uniós kampányának rendezvényén mondott beszédet. Bajnai Gordon miniszterelnököt - olvasható a tudósításban - "szociopata állatnak" minősítette, aki "gyilkos is, mert magyarok vére tapad a kezéhez". Ifjabb Hegedűs nekiment az általa "nagy kordonbontó Viktornak" nevezett Orbán Viktornak, valamint a Fidesznek, amiért meglátása szerint az ellenzék statisztált Bajnai hatalomra kerüléséhez. "Ki kell mondanunk, hogy szélsőségesebb, utolsó senkiházibb politikai elitje nem volt még a népnek" - idézi a lelkészt a heol.hu. A Fidesszel összefüggésben - az antiszemiták szófordulatával élve - "zsideszes" propagandát emlegetett, az SZDSZ-t pedig a "vad törzsi sovinizmus pártjának" jellemezte.

Ifjabb Hegedűs hasonló megnyilvánulásaitól a református zsinat és az egyház vezetői többször elhatárolódtak. A lelkész ellen egyházi bírósági eljárások is indultak, ezek ma is folyamatban vannak.

Simonfi Sándor esperes, a lelkész egyházi elöljárója a Gyöngyösön elhangzott beszédről lapunktól értesült. Az esperes elmondta, hogy nem tervez lépéseket: az egyházi bíróság, pontosabban az ügyész szerepét betöltő jogtanácsos majd eldönti, hogy a kérdéses kijelentéseket hozzáveszi-e a folyamatban lévő ügyekhez.

ifjabb Hegedűs Lóránt Nemzeti Múzeumnál ünnepi rendezvény március 15. ünnepség, 2007
ifjabb Hegedűs Lóránt Nemzeti Múzeumnál ünnepi rendezvény március 15. ünnepség, 2007
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.