A HospInvest jogsértő volt a 'kórházvédővel' szemben

Elmarasztalta a gyöngyösi kórházat az Egyenlő Bánásmód Hatóság, mert a HospInvest által működtetett kórházban nem kötöttek szerződést az egyik ismert egri "kórházvédővel",Pócs Alfréddal. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság igazat adott az ortopédsebésznek, aki szerint a HospInvestet bíráló nyilatkozatai miatt nem dolgozhat tovább Gyöngyösön.

- Kiderült, hogy az ortopédosztályon korábban dolgozó hat orvosból csak Pócs Alfréddal nem kötött szerződést a munkáltatói jogokat gyakorló Gyöngyösi Kórház Kft. Az intézmény a döntést azzal indokolta, hogy racionalizálta a működést - közölte Kegye Adél, aki az Egyenlő Bánásmód Hatóság részéről gondozta az ügyet.

- Egy, az orvos által elrendelt kezelések és vizsgálatok, a betegek számát összesítő mérés szerint Pócs Alfrédé volt a legkisebb teljesítmény, ezért vált meg tőle a kórház - folytatja Kegye Adél. A becsatolt kimutatások azonban nem támasztották alá a kórház védekezését - tette hozzá.

- Megnéztük az összes többi elbocsátott orvos osztályán, készült-e ilyen értékelés, s kiderült: nem. A kórház nem tudta bizonyítani, hogy intézkedésének a munka jellegével, természetével összefüggő, jogszerű indoka volt. A hatóság elrendelte határozatának nyilvános közzétételét, és eltiltotta a kórházat a jövőbeni jogsértéstől.

Pócs Alfréd több mint másfél évtizedig az egri Markhot Ferenc Kórház orvosa volt, de amikor a HospInvest átvette annak működtetését, nem volt hajlandó tovább ott dolgozni, sőt, a privatizáció ellen harcolók egyik vezetője lett. Megtörtént, hogy halálgyárnak minősítette az általuk működtetett intézményt.

Pócs Alfréd ugyanakkor szakrendelést folytatott Gyöngyösön, ahol 2007 végétől szintén a HospInvest a működtető, amely határozott idejű szerződését nem hosszabbította meg. Az orvos emiatt perelt - és nyert -, miközben a cég másik kórházában nem volt hajlandó munkát vállalni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.