Röviden

Nincs terv a szociális csomag átdolgozására

Kormányközeli forrásaink szerint a kabinet nem tervezi a válságkezelő program szociális elemeinek átdolgozását. Bajnai Gordon miniszterelnök a május elsejei majálison arról tájékoztatta a szakszervezeteket, hogy a béren kívüli juttatásokat szabályozó rendszer átalakítására viszont új javaslatot tesz. (Munkatársunktól)

Ha Kivágóné marad, a Jobbik támad

A Jobbik OVB-delegáltja, Novák Előd közleménye szerint a május 14-ére öszszehívott rendkívüli Fővárosi Közgyűlésen sem lesz többsége a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíciónak, mivel ő a Legfelsőbb Bíróság előtt megtámadja a mandátum kiadásának ügyét. Novák szerint ugyanis Hunvald György lemondásában formai hibát vétett. A Jobbik eláll a lemondás megtámadásától, ha az MSZP nem a rendszerváltozás előtti állambiztonsági kémelhárításnak dolgozó Kivágó Iván Györgynét jelöli Hunvald helyére. (Hírösszefoglalónk)

Az ombudsman a szülői hozzájárulásról

Az oktatási miniszterhez fordul Szabó Máté országgyűlési biztos, mert nincs egyértelműen megnevezve, melyek azok az eszközök, amelyeket kötelezően biztosítani kell az óvodák feladatellátásához. Az ombudsman szerint az óvodákban csak a mindennapi neveléshez nem tartozó többletszolgáltatásokat szabadna megfizettetni. (MTI)

Ab előtt a törvény a távoltartásról

Kedden dönt a családon belüli erőszakkal összefüggő távoltartási rendelkezésekről az Alkotmánybíróság az államfő beadványa nyomán. A törvény lehetővé teszi, hogy a rendőrség vagy a polgári bíróság kitiltsa a hozzátartozóival szemben erőszakot alkalmazókat a közösen használt ingatlanból. Sólyom László szerint a törvény értelmezhetetlen és alkalmazhatatlan, illetve aránytalanul korlátozza a tartózkodási hely szabad megválasztását. (MTI)

Felvételi: a gazdasági szakok a listavezetők

A gazdasági szakok vezetik a felsőoktatási népszerűségi listát az idei jelentkezéseknél is, ezeket a mérnök- informatikus és a kommunikáció szakok követik - derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ legújabb elemzéséből. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.