Gyanúsított lehet Dunaújváros polgármestere

Április eleje óta a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja a Hankook 2006-os dunaújvárosi földvásárlásának körülményeit, pontosabban azt, hogy történt-e hűtlen kezelés a gumiabroncsgyár ingatlanszerzésekor.

Korábban a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálta az ügyet, a nyomozást a Fejér Megyei Főügyészség felügyelte. Várhomokiné dr. Rabi Noémi, a főügyészség szóvivője kérdésünkre elmondta: a váltásra azért került sor, mert arról csak a Központi Nyomozó Főügyészség dönthet, hogy az eddig összegyűjtött adatok alapján fennállnak-e egy mentelmi joggal rendelkező személy gyanúsítotti kihallgatásának feltételei. Bár a szóvivő nem nevezte meg, de információink szerint az ügyben csak egyetlen olyan érintett lehet, akinek mentelmi joga van: Kálmán András, Dunaújváros MSZP-s polgármestere, képviselő.

Az ügyben korábban Dorkota Lajos, Dunaújváros fideszes alpolgármestere tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert szerinte a vitatott ingatlaneladással több százmilliós kár érte a várost. Kálmán András lapunknak elmondta: az elmúlt két évben egyszer sem hallgatták ki a hatóságok az ügyben, egyúttal továbbra is tartja magát ahhoz az álláspontjához, hogy a földügylettel nemhogy kárt nem okoztak Dunaújvárosnak, hanem megteremtették egy sikeres beruházás, a ma 1250 embernek munkát adó gyár megépítésének feltételeit. (Cs. P.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.