Egri kórház: ez a tüntetés volt a végső?

Több ezer embert vártak tegnap Egerbe, a Dobó térre, ahol Tavaszi nagytakarítás kórházunkért és hazánkért címmel a betegek megfelelő ellátásáért, a megyei kórház magánműködtetőjével, a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződés felbontásáért tüntettek. A várakozásokkal szemben csak több százan jelentek meg. Egy részük árpádsávos és jobbikos zászlókkal, "Hos-piszok" feliratú táblákkal vonult fel, új elemként megjelent egy papírmaséból készült, rúdon magasba tartott liba is.

Habis László, Eger jobboldali támogatottságú polgármestere arról beszélt, hogy az intézmény súlyponti kórház szerepe november óta megkérdőjeleződött, az ígért hatmilliárdos fejlesztés legfeljebb álom lehet, s immár az is fenyegető realitássá vált, hogy az OEP nem finanszírozza tovább a betegellátást. Közölte: az egri önkormányzat továbbra is kész átvenni a kórházat a megyétől.

A szerződés felbontását követelték
A szerződés felbontását követelték

Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke részben a szakszervezet sikerének könyvelte el, hogy a HospInvest több olyan perben is vesztésre áll, amely a működtetői szerződés felbontására irányult. A kórházvédők azt hangsúlyozták: szándékaik szerint ez a demonstráció lesz az utolsó, mert azt remélik, hogy a Heves Megyei Közgyűlés mai ülésén felbontja a HospInvest Zrt.-vel az intézmény működtetésére tavaly októberben megkötött megállapodást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.