Hunvald-ügy: nem tudják, nem mondják

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta lapunk érdeklődésére Steiner Pál fővárosi MSZP-frakcióvezető azt az értesülést, hogy a március óta előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György írásban már lemondott fővárosi mandátumáról. (A politikus akadályoztatása miatt patthelyzet alakult ki a fővárosban, a koalíciónak és az ellenzéknek egyaránt 33 mandátuma van, ezért még az idei költségvetést sem sikerült elfogadni.)

Steiner hozzátette: ő a lemondónyilatkozatot még nem látta, de hallott az értesülésről, azonban "nem megbízható forrásból". A frakcióvezető saját bevallása szerint Hunvald főtanácsadóját, a korábban I. kerületi BIT-elnök Kéri Lászlót (a nyilatkozat állítólagos őrzője csak névrokona a politológusnak - a szerk.) nem ismeri, "ha nála van Hunvald lemondónyilatkozata, az lenne a törvényes dolga, hogy ezt továbbítsa a címzettnek, a főpolgármesternek vagy az MSZP budapesti elnökének". Ha ez nem történik meg, az vélhetően a joggal való visszaélés - tette hozzá.

A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy az MSZP az előzetes letartóztatás szabályai szerint igyekezett kapcsolatba lépni a rács mögött lévő politikussal. Hivatalos levélben kérték lemondásra, a Fővárosi Főügyészség korábbi álláspontja szerint pedig Hunvaldra van bízva, hogy a választ hogyan adja meg, az ugyanis szerintük az eljárás szempontjából nem minősül lényeges dokumentumnak.

A VII. kerületi polgármesteri hivatal szóvivője, Kádi Csaba lapunknak azt mondta: a kerületi önkormányzatnak nincs hivatalos tudomása Hunvald állítólagos lemondásáról. Kerestük Kéri Lászlót, a polgármester főtanácsadóját, akit a kerületi MSZP-frakciónál nem tudtak kapcsolni, a szóvivő pedig azt tudatta, hogy Kéri nem nyilatkozik az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.