Sejtekbe szerveződnek a Magyarok Nyilai?

Molotov-koktélt találtak a szigetszentmiklósi önkormányzat MSZP-frakciója vezetőjének üzlete előtt tegnap - közölte Jószai Attila, a Kis-Duna-menti MSZP-szervezet elnöke tegnap. Az érintett Ladányi Sándor boltja a Pest megyei város központjában van, a Molotov-koktélt nyitáskor találták meg, tájékoztatott az elnök.

Egy nappal korábban több pártiroda ellen intéztek támadást, betörték például a szigetszentmiklósi MSZP-iroda ablakát is. Találtak egy Molotov-koktélt, de ezt nem dobták be, csak az iroda elé helyezték. A keddre virradó éjjel Keszthelyen és Nagykanizsán is megrongálták az MSZP irodájának ajtaját, az előbbi városban Molotov-koktél is robbant, a kár nem jelentős. Mindkét helyen akasztófakötélre emlékeztető összehurkolt kötelet, egy fél téglát és is levelet találtak: Lógni fogtok! szöveggel.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) keszthelyi irodájának helyet adó Rákóczy téri épület bejárata és a megégett lépcsõ, miután ott ismeretlenek Molotov-koktélt robbantottak.
A Magyar Szocialista Párt (MSZP) keszthelyi irodájának helyet adó Rákóczy téri épület bejárata és a megégett lépcsõ, miután ott ismeretlenek Molotov-koktélt robbantottak.

Lefestették és festékkel töltött tojással dobálták meg három helyi pártiroda épületének a falát ismeretlenek keddre virradóan Nyíregyházán. A város központjában lévő két MSZP-irodát, valamint a KDNP, SZDSZ, Fidesz és MDF helyi szervezetének otthont adó épületét fújták le festékkel, illetve dobálták meg a tojásokkal. Egyelőre nincs hír arról, hogy a háttérben a Magyarok Nyilai állnának, ám a módszerek alapján ez nem zárható ki.

Információnk szerint valószínű, hogy a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg múlt héten leleplezett, az igazságügyi és rendészeti miniszter által terroristának minősített sejtje mellett több hasonló is működhet. Valószínűleg olyan konspirált társaságokról lehet szó, amelyek még egymásról sem tudnak. Működésük - forrásaink szerint - hasonlatos a múlt század első felében tevékenykedő kommunista sejtekéhez: azokat úgy szervezték, hogy a rendszer egészét szinte senki nem látta át, egy-egy aktivista legfeljebb néhány embert ránthatott magával.

Erről hivatalosan senki nem kívánt nyilatkozni, csak annyit tudtunk meg, hogy a múlt heti rendőri akciót a tavalyi év elején szocialista politikusok ellen elkövetett támadások lehetséges elkövetői utáni igen hosszas titkos felderítés alapozta meg. Arról azonban, hogy valóban lehetnek-e még a szélsőséges szervezethez tartozó újabb csoportok, az illetékesek egyelőre hallgatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.