Nem bír a panaszáradattal az ombudsman

Drasztikusan nőtt az állampolgári jogok országgyűlési biztosához érkező panaszok száma - közölte Szabó Máté ombudsman. 2009 első negyedévében közel hetven százalékkal több panaszt kaptak, mint tavaly. 2008-ban ezer, idén 1650 beadvány érkezett áprilisig a hivatalba. (2008-ban összesen 5719 panasz érkezett.)

A biztos szerint ez elsősorban a gazdasági válság következménye. Szabó Máté szerint fennáll a veszély, hogy felhalmozódnak a kivizsgálatlan panaszok, mert munkatársai már alig győzik a munkát. Épp ezért Kiss Péter kancelláriaminiszterhez fordult, hogy emeljék a köztisztviselők számát hivatalában. - Akár volt miniszterek és államtitkárok is dolgozhatnának nálunk - tette hozzá a biztos. Találkozót is javasolt a kancelláriaminiszternek a helyzet megvitatására.

Az ombudsman ismertette, hogy milyen feladatokat tűztek ki erre az évre: vizsgálják a fogyatékkal élők helyzetét, a sztrájkjogot, az erőszakszervezeteket, így a rendőrség, a hivatásos hadsereg és az őrző-védő cégek tevékenységét is. Folytatják tavaly megkezdett gyermekjogi projektjüket, vizsgálják a gyerekek elleni és a gyerekek közötti erőszakot is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.