Elhalasztja tüntetését az MSZOSZ

Április 4-e helyett 18-án demonstrálnak a szakszervezetek. Az MSZOSZ kezdeményezésére a szakszervezeti tömörülések április 4-re hirdették meg a közös demonstrációt a Kossuth térre, hogy együtt tiltakozzanak a parlament elé már benyújtott adóváltoztatási kormányzati tervek ellen. Most azért halasztottak, hogy legyen lehetőségük egyeztetni az új kormányprogramról.

Az MSZOSZ követeli, hogy az új miniszterelnök vonja
vissza a beterjesztett adócsomagot, az új kormányprogram pedig a gazdasági szempontokkal azonosan vegye alapul a valós társadalmi, szociális helyzetet, a munkavállalók, a nyugdíjasok érdekeit - mondta lapunknak Pataky Péter elnök a szövetség elnökségi ülése után, amely után egyeztettek a társkonföderációk vezetőivel is a tüntetés új időpontjáról.

Tegnap a Liga Szakszervezetek vezető testülete is ülésezett, s úgy döntött, hogy ott lesznek a közös szakszervezeti demonstráción, egyúttal azonban a munka ünnepére, május 1-jére is tüntetést hirdetnek a válság átfogó kezeléséért, a munkahelyek védelméért. Kilátásba helyezték azt is, hogy egyórás figyelmeztető sztrájkokat is szerveznek. (K. J. E.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.