Kilépett az MSZP-ből az egykori titkosszolgálati államtitkár

Tóth András volt titokügyi államtitkár kilépett az MSZP-ből, mert nem ért egyet azzal, hogy nem őt indítják választókörzetében.

Több ismert szocialista politikust is hátrahúznak jövőre Pest megyében: Tóth András volt titkosszolgálati államtitkár helyett a fóti alpolgármestert, Gál Zoltán volt belügyminiszter helyett pedig Székely Tamás egészségügyi minisztert indítják az egyéni körzetekben - írtuk nemrégiben. Tóth András "kiejtése" nem maradt következmény nélkül: a politikus pár napja kilépett az MSZP-ből. Információink szerint Tóth és a dunakeszi, valamint a fóti szervezet közt elmérgesedett viszony az oka annak, hogy a volt államtitkárt nem indítják. Tudni kell, hogy Tóth korábban integrálni próbálta a hangos politikai botrányoktól sem mentes dunakeszi szervezetet - ez csak félig sikerült neki. Pár hónapon át volt a dunakeszi szervezet első embere, majd - a belső ellentétek miatt - átjelentkezett az őrbottyáni csoporthoz. A helyiek azt mondják: azért haragudtak meg rá, mert a rendezvényeken alig jelent meg, a pártéletből nem vette ki a részét.

Tóth András
Tóth András

Tóth kilépését lapunknak azzal indokolta: nem a képviselő-jelöltségről szóló döntés tényét, hanem az eljárás módját kifogásolja. "A döntési folyamatba nem vontak be, a képviselői munkámról véleményt nem alkottak, a velem való kommunikáció minimuma sem történt meg. Ez egy politikai közösséghez tartozó emberrel szemben olyan inszinuáció, amely a közösséghez való tartozást érdemben átértékeli" - mondta. Tóth András hangsúlyozta: a parlamenti frakciónak továbbra is tagja kíván maradni. - A baloldaliságomtól és a baloldali értékrendemtől azért nem fogok eltávolodni, mert az MSZP középszintjén inkorrekt eljárást folytatnak - tette hozzá.

- Az MSZP alulról szerveződő párt, és a tagság dönti el, kit indít. Tóth András elveszítette a többség bizalmát - érvelt Póczik Anita, a dunakeszi szervezet elnöke. Szerinte Tóthnak magában és nem a tagságban kellene keresnie a döntés indokát. Fábry Béla, az MSZP alapító tagja, a helyi választókerület elnöke (ő indul jövőre Tóth helyén) a Népszabadságnak azt mondta: - Tóthnak elvitathatatlan érdemei vannak; számos támogatás és beruházás érkezett a régióba neki köszönhetően. Az elmúlt egy-két évben megromlott a kapcsolata a helyi szervezetekkel. Sajnálom, hogy végül a párt elhagyása mellett döntött. Ez leginkább egy durcás kisfiú hirtelen döntéséhez hasonlít, amely méltatlan Tóth András politikai életútjához - fogalmazott.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.