A szigetvári népszavazás dönthet

Február végén értékelte ki a szigetvári közgyűlés a város kórházának bérbeadására kiírt pályázat eredményét. A tenderre a Relevans Kft. és a Medical Investments Zrt. jelentkezett. A szocialisták irányította, tizennyolc tagú képviselő-testületben tízen az előbbi cég pályázatára voksoltak, így a kft. kapta meg a jogot arra, hogy a Szigetvár kistérségének 50 ezer lakosát gyógyító, 410 ágyas kórházat 25 éven át működtesse.

A kft. 140 millió forintot fizet a kórház vagyonhasznosításáért, rendezi az intézmény 700-800 milliós adósságát. Az új gazda vállalta, hogy évente 100 millió forintot költ a kórház fejlesztésére.

Az intézmény 450 alkalmazottja nem ért egyet a közgyűlés döntésével - tudtuk meg Rodek Gyulától, az intézmény intenzív osztályának főorvosától. Orvosok, ápolók, az önkormányzat által felkért szakmai bizottság a vesztes cég pályamunkáját ítélte jobbnak. Arra a kérdésünkre, hogy mi szólt a kórháziak számára a Medical Investments Zrt. mellett, Rodek azt válaszolta: ez a cég működteti a nagyatádi kórházat, s a két intézmény együttműködése szakmailag és a költségeket tekintve hasznos lehetne. Ez az oka annak, hogy húsz szigetvári polgár helyi népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a közgyűlés változtassa meg döntését, és a Medical Investments pályázatát hirdesse ki győztesnek.

Kovács Róbert, a Medical Investments Zrt. vezérigazgatója szerint ha a referendum eredménytelen lesz, akkor bíróságon támadják meg a szigetvári közgyűlés döntését a pályázat lebonyolításának tartalmi és formai szabálytalanságai miatt. A Relevans viszont nem várja meg a népszavazást - nyilatkozta Füzes Attila, a kft. ügyvezetője -, s amint a cég megegyezik az önkormányzattal a kórház tavalyi mérlegéről, a kft. átveszi az intézményt.

A referendumot leghamarabb május végén rendezhetik meg. (U. T.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.