Polgári körök - lesz-e milliós demonstráció?

Utcai demonstrációkra, a Parlament előtti milliós tüntetésre szólítottak fel a polgári körök és a gazdakörök szombati püspökladányi országos találkozójának előadói.

Utcai demonstrációkra, a Parlament előtti milliós tüntetésre szólítottak fel a polgári körök és a gazdakörök szombati püspökladányi országos találkozójának előadói - adta hírül az MTI. Varga Norbert, a polgári körök koordinációs csoportjának vezetője bejelentette: nyár végére, ősz elejére olyan nagyszabású szabadtéri összefogásra kerül sor, amely elgondolkodtatja a kormányt arról, hatalmon maradhat-e.

Bencze Izabellától, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt vezérigazgató-helyettesétől pedig azt idézte a távirati iroda: az ország minden részéből egymillió embernek kell a Parlament elé vonulnia, hogy kikényszerítse a változásokat. A polgári körök saját, igen bő tudósításában mindennek nyoma sincs.

Bíró Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője, a polgári körök - és a rendezvény fő szervezője - elmondta: az MTI által hozott mondatok elhangzottak. Saját összefoglalójukból azért hiányoztak, mert szerkesztőjük nem ezeket tartotta a legfontosabbnak. Kérdésünkre, hogy az elhangzottakat értelmezhetjük-e kormánybuktató demonstrációkra való felszólításként, azt mondta: ilyen eltervezett akciók nem léteznek.

- Ezek egyelőre vágyak és remények, amelyek a politika aktualitásától függenek. Inkább azt szeretnék, ha a kormány minél hamarabb belátná, nincs többé helye a hatalomban. Valamennyi beszédben szerepelt: csakis békés és törvényes úton szabad cselekedni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.