Szóbeli kivégzés mint tréfa?

- Ha a következő választásokat a Fidesz nyerné, mire számíthatnék? Arra, hogy a Fő téren felakasztanak, vagy felgyújtják a házamat? - fogalmazott tudósítónknak Gyöngyös szocialista polgármestere, Hiesz György.

Az önkormányzatai vezetőt azért kerestünk meg, mert tegnap azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy Fótos Dániel, a városi közgyűlés jobboldali frakciójának fideszes tagja a területfejlesztési bizottság keddi ülésén azt mondta: "Megfogadtam, hogy ilyen populáris dolgokkal nyilvánosság előtt nem foglalkozom, csak a Hiesz Gyuri kivégzésével."

A polgármester megjegyezte: nem vett részt azon az ülésen, ahol ez a mondat elhangzott - arról csak beszámolókból értesült. Hiesz közölte: nem gondolkozik azon, hogy jogi útra terelje az ügyet, azt viszont reméli, hogy Fótos kijelentésének legalább olyan politikai következményei lesznek, mint Arnóth Sándor volt fideszes országgyűlési képviselő tavaly ősszel, az Országgyűlésben elhangzott "Lógni fogtok!" mondatának. A honatya lemondott mandátumáról.

Tatár László, a gyöngyösi önkormányzat jobboldali frakciójának a vezetője azt mondta: kivizsgálják az esetet, a gyűlöletbeszéd ugyanis nem megengedhető, és a polgármesterrel szemben tiszteletet kell tanúsítaniuk a képviselőknek. Hozzátette: Fótos Dániel másképpen számolt be a történtekről. Tatár szerint a mondatot kiragadták szövegkörnyezetéből, így nem derült ki, hogy a képviselő viccnek szánta a szavait. A polgári frakció mindenesetre bekérte az ülésről készült hangfelvételt.

Fótos Dánielt nem értük el, úgy tudjuk, a frakcióvezető utasítására egyelőre nem nyilatkozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.