Kaliforniai emberünk

Bement egy férfi Kaliforniában a kapitányságra, hogy rendőr szeretne lenni, jött tesztet kitölteni. Azonnal letartóztatták. Kiderült ugyanis, hogy két hónappal előtte áruházat rabolt ki, s azóta erősen körözték.

Kicsivel jobb időkben ez a hír legfeljebb a Jót nevettünk! rovatban okozna izgalmakat, nekünk azonban férfias kötelességünk, hogy számba vegyük, megrágjuk, átérezzük minden ízét, zamatát, és levonjuk a szükséges konzekvenciákat. Hogy például ez a férfi nem magyar mintát követett-e. Vigyázat, Amerika egyre inkább egyenrangú nagyhatalomnak tekinti Magyarországot: már Obama is a magyar gazdasággal riogatja népét, azt az Amerikát, amelynek eleddig fogalma se volt arról, hogy merrefelé létezünk.

Nem arról van szó persze, hogy teszem azt az enyingi maffia bejelentkezett volna a rendőrtiszti főiskolán, ámbár patrónusuk bőséggel akadt volna az állományból. Elvégre tény, hogy a veszprémi gyilkosság idején rendőri jelenlét mellett késeltek, s film van arról, amint rendfenntartói asszisztálás mellett tartanak vagy ezren erődemonstrációt Siófokon. Ahol a helyszíni beszámolók szerint szintén megfelelő asszisztencia mellett szedik a vendéglősöktől a védelmi pénzt, s futtatják a lányokat, alkalmanként exportra is; a laikus nem is tudja már hirtelenjében megkülönböztetni a rendőrt a bűnözőtől, akkora az átjárás, hogy immáron semmi értelme a rabló meg a pandúr-féle kiszólásnak.

Megjegyzem, a Zuschlag-per hét eleji tárgyalásán derült ki az is, hogy a rendőrök "kurva korrektül álltak az ügyhöz", azaz "félvállról vették a nyomozást", úgyhogy ha Zuschlag számára véget érnek ezek az előzetessel járó kellemetlenségek, akár széke is lehet a Teve utcában. Erre mondja az országos rendőrfőkapitány, hogy "a rendőrség most a politika és a média pofozózsákjának szerepét kapta". Igen. De egyetlen okot mondjon, amiért itt és most tisztelni kellene ezt a rendőrséget, vagy pláne tartani tőle.

Hacsak nem a jövő héttől, amikortól a nyomozóknál is bevezetik a két műszakot, így nemcsak délelőtt, de késő délután, sőt egyenesen este tízig lesz rendes nyomozás. Mert eddig csak ötig volt. "A bűnözők se reggel nyolctól délután ötig dolgoznak", indokolta a döntést a főkapitány, amihez maximum annyit tehetnénk hozzá, hogy de bizony nem is feltétlenül a Barátok közt alatt, hanem számukra kicsit alkalmasabb idősávban. Példának okáért a kaliforniai férfi is éjnek idején rabolta ki az áruházat - ám ez már messzire vezetne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.