A megyék megosztottak

"Vegyes volt az első fogadtatás" - nyilatkozta a megyei elnökök gyűlése után Makay Zsolt választmányi elnök lapunknak. Információink szerint "lázadás" nem tört ki, de egyes megyei elnökök hangütése számonkérő volt. Biztosra vehető, hogy Bács-Kiskun, Baranya, Borsod, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Pest, Tolna, Somogy, Szabolcs támogatják Bokros jelölését; a kalkulációk szerint 6-7 megye, plusz Budapest esetén lehet elutasítással számolni.

Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere, az MDF megyei elnöke a Népszabadságnak vasárnap úgy nyilatkozott: ha Bokros lesz a listavezető, az MDF megszűnik jobboldali párt lenni. Ez az MDF már nem az az MDF, amit Antall József hagyott ránk. Az sem befolyásoló tényező, hogy Habsburg György második lenne a listán - tette hozzá. Szabó Miklós szerint a jelenlegi uniós képviselő, Olajos Péter kiváló teljesítményt nyújtott az uniós színtéren. Véleménye szerint Dávid Ibolya és a pártelnökség Bokrossal kapcsolatos döntése politikailag, emberileg és eljárásilag is elfogadhatatlan. - Megszoktuk már, hogy a pártvezetés kész tények elé állítja a megyei elnököket, aztán nekünk csak be kell állnunk a sorba. De a mostani döntés túlment minden határon - jelentette ki Szabó Miklós.

Karsai Péter Bács-Kiskun megyei elnök szerint viszont érezni lehetett szombaton, miután Dávid Ibolya bejelentette Habsburg György jelölését, "hogy a tiltakozók is elgondolkodnak". - Nincs jobb recept a válságkezelésre Bokros Lajosénál. Az MDF-nek alkalmazkodnia kell a kialakult helyzethez, és egy, a mostanihoz hasonló krízisben Bokros Lajosok kellenek - tette hozzá Karsai Péter, aki úgy véli: most, a Bokros-ügy miatt tiltakozók köre "kísértetiesen emlékeztet az Almássy-ügy kapcsán keletkezett Dávid Ibolya-ellenességre. Úgy tűnik, most is a régi sérelmek játszanak szerepet".

- A szocialisták szimpatizánsai közül és balos értelmiségi körökből szavazatokat hozhat Bokros Lajos jelölése az EP-listánk élére - nyilatkozta még a múlt héten Gyüre Lajos, az MDF Szabolcs megyei elnöke. A tolnai elnök, Horváth István úgy fogalmazott: "ha pragmatikusan végiggondoljuk, nem biztos, hogy el kell utasítani Bokros Lajos személyét". (Cs. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.