Röviden

Kormányzati kiadvány a válságkezelésről

Kormányzati helyzetelemző, a válságkezelési stratégiát, valamint az intézkedéseket tartalmazó kiadványt mutatott be Ficsor Ádám, a miniszterelnök kabinetfőnöke a tegnapi kormányszóvivői tájékoztatón. A kiadványt ezer példányban, 1,2 millió forintos nyomdaköltséggel állították elő. A dokumentumot - amely a Magyar Közlönykiadó nyomdájában készült - elküldik többek között a kormány társadalmi partnereinek, civil szervezeteknek, a parlamenti pártok vezetőinek, frakcióvezetőinek, valamint a bizottsági elnököknek - közölte, hozzátéve, hogy az anyag az internetről is letölthető. (MTI)

Nem hallgatja meg az OIT a főbírójelöltet

Nem hallgatja meg újra az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára ismét jelölt Havasiné Orbán Máriát, a testület fenntartja korábbi álláspontját: támogatják a jelölt megválasztását. Ujkéry Csaba, az OIT szóvivője elmondta: többségi vélemény alapján határoztak így tegnap. Az OIT december 2-án döntött arról, hogy támogatják Havasiné megválasztását az LB elnöki posztjára, a jelölt megválasztását azonban decemberben egyszer már elutasította a parlament. Az államfő január 20-án ismét őt jelölte a posztra. Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának álláspontja szerint az OIT véleménye nélkül nem lehet szavazni a jelöltről a parlamentben. (MTI)

Fiatalokat buzdít EP-voksolásra az OVI

A júniusi európai parlamenti választáson való intenzív részvételre biztatja a fiatalokat országos kampány keretében az Országos Választási Iroda (OVI) - közölték tegnap a kampánykörút első vidéki állomásán, Egerben. A következő hetekben valamennyi megyeszékhelyen megszólítják a 18-30 éves korosztályt, népszerűsítik a kampányhoz kapcsolódó internetes honlapot, s mintegy háromezer intézménybe juttatják el szórólapjukat. A fiatalok a www.elsovalaszto.hu című honlapon szerezhetnek ismereteket az EU-ról, a közösség működéséről. (MTI)

Nem kap haladékot a Récsei beruházója

A zuglói képviselők keddi döntése értelmében a Récsei-tömb beruházójának az eredeti határidőre, április végéig kell kiköltöztetnie a Thököly út 35-37.-ben jogszerűen élő bérlőket. Ismeretes, 2004-ben kezdődött a magánfejlesztés, a régi, önkormányzati lakások elbontása, az új épületek felhúzása. Az ott élő mintegy kilencven család elhelyezéséről a beruházónak kellett gondoskodnia. Ez jórészt meg is történt, ám egy jogvita miatt a fejlesztés megakadt. A vállalkozó idén augusztusig kért haladékot az utolsó két épületben maradt bérlők elhelyezésére. A képviselők tegnap egy intézkedési terv elkészítéséről is döntöttek arra az esetre, ha az ingatlanfejlesztő mégsem tenne eleget vállalásának. (K. A. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.