Népszavazás lehet Csepelen

Népszavazást kezdeményez a Fidesz-KDNP Csepelen, s ehhez a Fővárosi Bíróság másodfokú jogerős döntése is alapot ad - jelentette be tegnap a pártszövetség helyi frakcióvezetője, Németh Szilárd.

A választókat arról kérdeznék: egyetértenek-e azzal, hogy a XXI. kerület önkormányzati képviselő-testülete a Csepel SC Alapítvány Béke téri, Duna-parti ingatlanain kizárólag sportcélú fejlesztést engedélyező szabályozásról alkosson rendeletet?

Egyetértenek-e azzal, hogy a képviselő-testület a Ráckevei-(Soroksári)-Duna-parton, a Gubacsi híd és a Királyerdő utca közötti területen kizárólag közcélú, intézményi és zöld területi fejlesztésről alkosson rendeletet úgy, hogy a zöld területi arány legalább 80 százalékos legyen? Egyetértenek-e azzal, hogy a képviselő-testület kezdeményezze a fővárosi önkormányzatnál, hogy 2010. január 1-jétől térítésmentesen adják át a csepeli Weiss Manfréd Kórház fenntartói és vagyonkezelői jogát a csepeli önkormányzatnak?

Németh Szilárd elmondta azt is, hogy azt javasolják, a népszavazást az EP-választások várható időpontjában, június 7-én bonyolítsák le. Ezzel a demokratikus döntéshozatal melletti kiállás pénzügyi megtakarítást is hoz, hiszen így csak a népszavazási kérdőívek kinyomtatása jelentene pluszköltséget.

Egyébként 6300 szavazó, szavazókorú lakosság 10 százaléka aláírására van szükség ahhoz, hogy a referendumot kiírják. Az aláírásgyűjtést már megkezdték. A csepeli választási iroda vezetője, Szeles Gábor a távirati irodának azt mondta: a gyűjtőívek hitelesítéséről a jogszabályban megállapított határidőn belül dönt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.