Fizetett-e a győri Fidesznek az MSZP?

A Fidesz nem tárgyal érdemben az MSZP győri szervezetével, mert - miképpen Németh Zoltán, a Fidesz győri szervezetének elnökhelyettese tegnapi sajtótájékoztatóján fogalmazott - a szocialisták nem hajtják végre a bíróság jogerős határozatát, "kiléptek a jogállamiság keretei közül". Neupor Zsolt, a győri szocialisták elnöke szerint a Fidesznek a magánügy fontosabb a közügynél.

Tavaly júniusban jogerősen pert nyert Szijjártó Péter, a Fidesz győri elnöke az MSZP ellen a Fővárosi Ítélőtáblán. Szijjártó azért fordult az igazságszolgáltatáshoz, mert a baloldali párt győri elnöksége egyik nyilvános közleményében azt állította róla: sárba taszítja az önkormányzati cégek hírnevét, hogy összevonásuk árán "lophassák ki a város vagyonát".

A bíróság jogerős határozata szerint az MSZP megsértette Szijjártó becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait. Ezért egy elégtételt adó közlemény megjelentetésére, s 250 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére kötelezte a szocialistákat.

Németh Zoltán azt mondta: az MSZP nem tett eleget kötelezettségének, fittyet hány a bírósági döntésre, ezért a Fidesz "minimalizálja" kapcsolatát a győri szocialistákkal. Neupor Zsolt erre úgy reagált: a per nem a győri szervezet, hanem a szocialista párt és Szijjártó Péter között zajlott, a kártérítési összeget pedig már kifizették. Ez utóbbit a Fidesz cáfolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.