"Igazságot Hunvaldnak!" - akció a letartóztatott polgármester mellett

A fővárosi VII. kerületi polgármesteri hivatal épülete előtti szobron, illetve az Erzsébetváros testvérvárosai felé mutató útjelző táblára kötött szalagokkal fejezte ki mintegy száz ember szolidaritását tegnap Hunvald György polgármesterrel, akit a héten vettek őrizetbe, majd a bíróság döntése alapján helyeztek előzetes letartóztatásba a kerületi ingatlanügyek miatt folyó nyomozásban.

Az akció egyik szervezője - aki szalagokat is osztott, amelyre a szimpatizánsok különféle feliratokat, "Igazságot a polgármesternek!", "Visszavárunk!", "Hiszünk Neked!" írtak - tudósítónknak azt mondta: magánszemélyek szervezték a tüntetést, "Hunvald György barátai, kollégái, ismerősei".

Hunvald György ártatlannak vallja magát
Hunvald György ártatlannak vallja magát

Az ifjú hölgy kérdésünkre válaszolva csak annyit mondott magáról, hogy a polgármestert régóta ismeri, támogatja. Hisz abban, hogy Hunvald György ártatlan, és az eljárás során erre minél előbb fény derül.

A délután öt órára meghirdetett akcióval kapcsolatban azt mondta, hogy minden szimpatizánst megkértek arra, hogy ha kitűzte a szoborra a szalagot, lehetőség szerint hagyja el a helyszínt, hiszen nem bejelentett demonstrációról van szó. Kérdésünkre azt is hozzátette, hogy a polgármestert támogatók mellett a járókelők is inkább Hunvald György mellett állnak. A tüntetésen atrocitás nem történt.

Tudósítónk helyszíni jelentése szerint a szimpatizáns tömegben - amelyre néhány rendőrjárőr, valamint a polgármesteri hivatal tömbje körül posztoló kerületőrség tagjai vigyáztak - több, a jelenleg is zajló nyomozásban érintett önkormányzati bérház bérlője is megjelent, akik szerint a polgármester ártatlan, azok a vétkesek, akik az üzleteket szervezték.

Az akciót egyébként tegnap reggel Erzsébetvárosban szórólapokon hirdették meg, a demonstrációra szóló felhívás megjelent a szocialista párt kerületi szervezetének honlapján is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.