Meggyes-ügy: még nyomoznak

Állampolgári bejelentésekre és az UD Vagyonvédelmi Zrt. ellen indított felderítés adatai alapján tavaly ősszel az NBH feljelentette a Központi Nyomozó Főügyészségen Meggyes Tamás képviselőt, Esztergom fideszes polgármesterét. Azóta a feljelentés "átkerült" a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre. Főügyészségi források szerint a rendelkezésre álló adatok nem elegendőek Meggyes gyanúsítotti kihallgatásához.

A Népszabadság információja szerint feljelentői azzal gyanúsítják Meggyest, hogy "ismeretlen forrásból megszerezte esztergomi munkatársainak, helyi gazdasági, politikai ellenfeleinek mobilhívás-listáit." Egy bejelentés szerint egyik hivatali munkatársát - annak mobilhívásait lobogtatva - kérdőre vonta, milyen alapon tart kapcsolatot helyi riválisával, H. M.-mel.

Meg nem erősített értesüléseink szerint a kiterjedt esztergomi gazdasági-politikai kapcsolatokkal rendelkező UD Zrt. egyik vezetője "jó rendőrségi kapcsolatain keresztül" szerezte meg H. M. mobiljának híváslistáját.

A múlt ősszel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) államtitoksértés és számítástechnikai és a védelmüket ellátó rendszerek elleni bűncselekmény gyanújával kezdett nyomozni az UD Zrt.-nél. Bár az NBH a cég tulajdonosait és vezető munkatársait név szerint jelentette fel, az NNI még ma is tartó szakértői vizsgálatainak a befejezéséig "ismeretlen tettesek ellen" nyomoz.

Most azt próbálják tisztázni, hogy Meggyes büntetőjogi felelőssége szóba kerülhet-e. Ha az derülne ki, hogy ő rendelte meg a titkos adatokat, és bizonyítékok merülnek fel arra, hogy hivatali hatalmával visszaélve felhasználta ezeket az információkat munkatársaival és ellenlábasaival szemben, "az ügy" visszakerülhet a Központi Nyomozó Főügyészségre.

Meggyes Tamás tőlünk értesült a feljelentésről. Kijelentette, soha nem volt a kezében senkinek a híváslistája.

Az UD Zrt. székházának bejárata
Az UD Zrt. székházának bejárata
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.