Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Mór vezetőjét

Gyanúsítottként hallgatták ki csütörtökön a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon Fenyves Pétert, Mór fideszes polgármesterét. A nyomozás egy telekügylet kapcsán, hivatali visszaélés gyanúja miatt folyik.

Másfél éve indult az a büntetőeljárás, amelynek keretében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki Fenyves Pétert, Mór fideszes polgármesterét. A nyomozást 2007 augusztusában a Fejér Megyei Főügyészség rendelte el egy vitatott telekértékesítés miatt, az ügyben a veszprémi rendőrök nyomoznak.

Az ügy lényege, hogy a móri önkormányzat 2007 májusában pályáztatás nélkül, több jogszabályt is megsértve értékesített egy tíz-hektáros szántót 622 ezer forintért az egyik helyi vállalkozó fiának, miközben egy másik vevő - nemhivatalosan - kétmillió forintot ajánlott a területért. Az ügyészség az egyik önkormányzati képviselő bejelentése nyomán rendőrségi nyomozást rendelt el az ügyben. A történtekhez tartozik, hogy a vitatott telek végül nem került magánkézbe: a botrány kipattanása után a vevő önként visszalépett a kontraktustól.

Várhomokiné dr. Rabi Noémi, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője kérdésünkre válaszolva elmondta: a kezdetben hűtlen kezelés miatt indított, jelenleg viszont hivatali visszaélés gyanúja miatt folyó vizsgálat során eddig négy személyt - a móri polgármestert, az akkori jegyzőt, valamint a telekeladást előkészítő két hivatali dolgozót - gyanúsítottak meg a bűncselekmény elkövetésével. Hozzátette: a gyanú szerint mind a négyen felelősséggel tartoznak azért, hogy a szóban forgó telek értékesítése liciteljárás nélkül történt meg.

Beleznay Ágnes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre azt közölte: a nyomozás adatai szerint az róható Fenyves Péter terhére, hogy ő terjesztette be a képviselő-testület elé a szóban forgó ingatlan értékesítéséről szóló, a leendő ingatlantulajdonosnak jogtalan előnyt biztosító határozati javaslatot.

Megkérdeztük a fejleményekről Fenyves Pétert, aki későbbre ígért részletes tájékoztatást az ügyről. Telefonon csak annyit közölt: panasszal élt a gyanúsítás ellen, mivel szerinte nem követett el bűncselekményt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.