Zuschlag beszélni kezdett

Kecskeméten Zuschlag János volt szocialista képviselő bűnszervezetben (vagyis más politikusokkal) elkövetett sikkasztási ügyének tárgyalása folytatódott tegnap, miközben Budapesten a VII. kerület MSZP-s polgármesterének előzetes letartóztatását javasolta az illetékes ügyészség, amelyről ma dönt a bíróság. A gyanú más témában, de hasonló természetű, mint Zuschlag esetében: a polgármester pozícióját kihasználva nagy értékű önkormányzati ingatlanok áron aluli eladásában működött közre. A kecskeméti ügyben egyesületi támogatásokat tereltek saját zsebbe a vádlottak, köztük a vezető szerepet játszó volt képviselő. Mindkét ügy még az előző ciklus derekán keletkezett.

Kecskeméten Zuschlag János ezúttal vallomást tett. Nem tagadta, hogy közreműködött fiktív számlák kiállításában és fiktív, a Fiatal Baloldal rendezvényeinek finanszírozási hátterét megteremtő civil szervezetek létrehozásában, fenntartásában. Beszélt ellenben az MSZP Táncsics Alapítványa által 2006-ban kiírt pályázati lehetőségekről.

Hunvald György polgármester kényszerű távollétében tegnap a VII. kerületi képviselő-testület vizsgálta az ügyészség által kifogásolt ingatlaneladásokat, melyekről belső vizsgálati anyaguk azt állapította meg, hogy rendben történtek. Hunvaldon kívül az ügynek még 11 gyanúsítottja van.

A szerdai tárgyalás előtt a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon
A szerdai tárgyalás előtt a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.