Jogpontok országszerte

Munkajogi, társadalombiztosítási, társasági és cégjogi tanácsadást és információszolgáltatást kínáló hálózat kezdte meg működését Jogpont néven, uniós pénzből, munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek összefogásával.

Megkezdte működését a Jogpont hálózat ingyenes jogsegélyszolgálat. A munkaadói és a munkavállalói érdekképviseletek összefogásával, európai uniós pályázaton nyert 850 millió forintos támogatással létrehozott hálózatot működtető konzorcium vezetője, Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke elmondta: az ország hét régiójában, 141 helyszínen nemcsak a munkavállalóknak, hanem a munkaadóknak is ingyenes jogi segítséget nyújtanak. A szolgáltatást igénybe veheti mindenki, akinek munkajogi, társadalombiztosítási vagy cégjogi problémája van, segítségre vagy tanácsra van szüksége egyebek mellett ahhoz, hogy belépjen a munkaerőpiacra, vállalkozóvá váljon. A hálózati pontokon főleg a fiatalok, a pályakezdők, a hátrányos helyzetű emberek, vállalkozás indítását tervezők, a kis- és középvállalkozások érdeklődésére számítanak. Ha az ingyenes szolgáltatás beváltja a reményeket, újabb forrásokat szereznek működtetéséhez.

A nyugat-dunántúli régióban például Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron megyékben huszonegy Jogpont-iroda kezdte meg működését. A régióban tizenkét ügyvéddel kötöttek szerződést, akik csak egy dolgot nem vállalnak: peres eljárásban nem képviselik ügyfeleiket. Készítenek viszont módszertani útmutatót, iratmintákat, képzéseket szerveznek. A cél a munkavállalók jogi érdekérvényesítésének elősegítése, a gyors és állandó információ- és tudásanyag-áramlás biztosítása. S hogy anyagi okok ne akadályozzák meg a szolgáltatások igénybevételét, a hátrányos helyzetben lévő vállalkozások vagy vállalkozóvá válni igyekvők még utazási költségtérítést is kaphatnak, ha kérik.

A hálózat honlapot is működtet jogpont.hu címen.

Jogsegélyszolgálatot indítanak prostituáltaknak. Érdekvédelmi egyesületük a szükséges forrást pályázati pénzből biztosítja. Földi Ágnes, az egyesület elnökének tájékoztatása szerint Budapesten, Nyíregyházán, Kecskeméten és Pécsett négy ügyvéd teljesít majd szolgálatot, a segítségre szorulók hozzájuk fordulhatnak jogi tanácsadásért.

Bepöttyözik az országot
Bepöttyözik az országot
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.