Weiszenberger László öt év börtönt kapott

Hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és befolyással üzérkedés elkövetéséért öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte tegnap a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Weiszenberger László volt kiskunhalasi szocialista önkormányzati képviselőt, egykori kistérségi megbízottat. Az ítélet nem jogerős, Weiszenberger fellebbezett.

A Zuschlag János és társai ellen folytatott nyomozás során - 2007-ben -, egy házkutatás alkalmával került elő az a videofelvétel, amelyen Weiszenberger László arról beszél vállalkozók előtt, hogy "visszatérítés" fejében tud segíteni pályázati pénzek elnyerésében. A felvételt a Rózsa Motelt üzemeltető F. Károly készítette, mert Weiszenberger rendszeresen azzal zaklatta, hogy a motel részére 2004-ben pihenőpark- és sportpályaépítésre elnyert tizenhétmillió forint pályázati pénzből neki ötmillió jár, amit egy döntéshozó minisztériumi munkatársnak kell átadnia.

Weiszenberger ügyét először Zuschlagéval együtt kezelték, majd attól elkülönítette az ügyészség. Weiszenberger elismerte büntetőjogi felelősségét, ezért gyorsított eljárás keretében került a bíróság elé. A per december közepén kezdődött, és már ítéletet is hirdettek. Az ügyészség súlyosbító vádmódosítása miatt (a kistérségi megbízott hivatalos személy) végül normál menetű eljárásban került sor a büntetőperre.

Weiszenberger a videofelvételen rögzítetteket azzal magyarázta, hogy csak blöffölt, nem gondolta komolyan az egészet. A bíró másként ítélte meg.

Weiszenberger László a vádlottak padján
Weiszenberger László a vádlottak padján
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.