A BRFK nem adja ki a csepeli hangfelvételt

Ruttner György, Deme Gábor védője levélben kérte a Fővárosi Főügyészségtől, hogy utasítsa a BRFK-t: bocsássa a védelem rendelkezésére a csepeli kettős gyilkosság perdöntő bizonyítékának tartott hangfelvételt.

Deme Gábor nem áll szóba többé a BRFK nyomozóival. Csak az ügyészi kihallgatáson vall majd a csepeli iskolában történtekről. A rendőrség viszont a nyomozás végén esedékes iratismertetésig nem adja át Deme védőjének a perdöntőnek ígérkező hangfelvételt. Ruttner György, Deme védője csütörtökön arra kérte a főügyészséget, utasítsa a felvétel átadására a BRFK-t. Ruttner szerint Deme jogait súlyosan sérti, hogy a rendőrség egy olyan hangfelvételre hivatkozva érvel bűnössége mellett, amit sem ő, sem a gyanúsított nem hallhatott.

Január 7-én este a csepeli iskolában meggyilkolták Takács József igazgatót és Papp László tanárt. Bár a kiérkező rendőröknek Kun Tamás portás azt mondta, egy álarcos fiatalember támadt rájuk, a rendőrség néhány órával később őt és Demét, az iskola volt igazgatóhelyettesét gyanúsította meg. A rendőrség szerint Takács aznap sikkasztás miatt elbocsátotta Demét és Kunt, ezt bosszulták meg.

Deme és Kun január 7-e estéjére találkozót beszélt meg Takáccsal, aki megkérte Papp László tanárt, hogy tanúként vegyen részt a megbeszélésen, és magnóval rögzítse az elhangzottakat, mert Deméről az a hír járta, hogy titokban minden bizalmas beszélgetést felvesz.

A találkozó - rendőrségi források szerint - egy szokványos felmondás/elbocsátás utáni elszámolás benyomását keltette. Még csak fel sem emelte senki a hangját. Elhangzottak ugyan célzások. amelyekről bennfentesek tudhatták volna, hogy azok sikkasztásra vonatkoznak, de semmi kézzelfogható. Takács nem akarta, hogy rendőrségi ügy legyen az esetből, miután Deme ígéretet tett rá, hogy az elsikkasztott pénzt visszafizeti. A rendőrség szerint Kun Tamás lőtte le Takácsot, majd 30 másodperccel később Pappot is. Deme állítólag már nem volt a helyiségben, ahol a kivégzés történt, de információink szerint a Papp belső zsebében elrejtett magnó felvételén a lövések után is hallatszik a hangja, azaz vélhetően a közelben tartózkodott.

A helyszíni adatgyűjtés, majd a későbbi nyomozás számos adatot tárt fel arra vonatkozóan, hogy a bűntényt megelőző napokban Deme és Kun konfliktusba keveredett Takáccsal. A gyilkosság indítéka ez a konfliktus.

Mást mond a rendőrség és a védő arról, miképpen "fogták el" Demét. Ruttner szerint védencét a nyomozók először a lakásán keresték, ahol csak az édesapját találták. Ő hívta fel Demét, aki a csepeli Tesco parkolójában volt. Éppen készpénzt vett fel az automatából, ez bizonyítható - így Ruttner. Vagyis az ő verziója szerint miután sikerült kimenekülnie az iskolából az őt Ruttner állítása szerint fegyverrel fenyegető és a szerver eltüntetésére utasító Kun elől, Deme egy táskában hazavitte, majd szétszedte a szervert, amely a gyilkosság képeit rögzíthette. Kiszerelte a vincsesztert, amit egy kukába dobott, majd egy másikba hajította a szerver többi részét. A rendőrség verziója: Deme végig ott téblábolt az iskola körül bámészkodók között. Jajveszékelt, hogy "csak nem a Takács Józsi bácsival történt valami?!" Amikor kiderült, hogy ő a gazdasági igazgató-helyettes, a BRFK egyik vezetőjének parancsára egy rendőr szemmel tartotta. Miután kiderült, hogy az ő véres lábnyoma van az ajtón, a rendőrt mobilon arra utasították, "beszélgessen" Demével. Alig egy órával később elvezették.

Ruttner állítja, hogy Deme nem kívánta a két áldozat halálát, és Kunt sem bujtotta fel gyilkosságra. Ami a későbbieket illeti: Ruttner szerint védence a sokk hatására azt sem tudta, mit tesz. Ruttner sajnálja, hogy a rendőrök, bár megtalálták az egyik kukában, de nem foglalták le azt a táskát, amelyikben az iskolából Deme elvitte a szervert, ezért indítványozta: kutassák fel a környék guberálóit, mert a szervernek náluk kell lennie.

A rendőrségen nem kommentálták Ruttner nyilatkozatát. A BRFK megkezdte az iskola gazdálkodásának vizsgálatát. Információink szerint bizonyítékok utalnak arra, hogy jelentős összegű kifizetéseket hamis számlákkal fedeztek.

Újra járhatnak a csepeli iskolába a diákok
Újra járhatnak a csepeli iskolába a diákok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.