Vona Gábor bocsánatkérést vár

A Jobbik az MSZP kreálmánya - Kövér László szerint. A Fidesz választmányi elnöke részletesen ugyan nem indokolta véleményét, kijelentéséből viszont az is következhet: Vona Gábort, a Jobbik elnökét jó néhány évvel ezelőtt szocialista machinátorok építették be Orbán Viktor polgári körébe. Kövér érvelését az is gyengíti, hogy olyan fideszes párttagokról is tudni lehet, akik tagjai a Jobbik által létrehozott Magyar Gárdának, és olyanokról is, akik a Fideszből átléptek a Jobbikba, de szocialisták esetében még nem hallottunk ilyesmiről.

Vona Gábor kérdésünkre felháborítónak nevezte Kövér állítását, amelyet nem is tud értelmezni. A parlamenti pártok - mondta - csak magukból képesek kiindulni: hol az MSZP minősíti a Fidesz kreatúrájának a Jobbikot, hol fordítva. A Jobbik tagjai és szimpatizánsai "derék, tisztességes, antikommunista" emberek, Vona a nevükben is bocsánatkérésre szólította fel Kövért.

A pártelnök szerint a Jobbik fényévekre van az MSZP-től és az SZDSZ-től, de a Fidesszel is kevés a közös pont: leginkább az, hogy a mostani kormányt le kell váltani.

- Ettől még - folytatta - a Jobbik és a Fidesz közt nagyobb a távolság, mint a Fidesz és az MSZP között. Más kérdés, mi lesz akkor, ha a Fidesz megnyeri a választást, és a Jobbik is bekerülne a parlamentbe. Vona Gábor hangsúlyozta: jelen pillanatban nem lát lehetőséget a Fidesz és a Jobbik koalíciójára.

A Fővárosi Cigány Önkormányzat közleményben fejezte ki megdöbbenését a ferencvárosi időközi választásokon a Jobbik jelöltjeként induló Szegedi Csanád "Megtisztítjuk Budapestet!" elnevezésű választási programja miatt. "Még nagyobb megdöbbenéssel vettük észre, hogy ehhez párosult egy olyan plakátkampány, amely nyíltan a Jobbik cigány- és demokráciaellenes felfogását tükrözi. A magyar társadalom józan többségének itt és most megálljt kell parancsolnia, amíg ezt a demokratikus társadalmi berendezkedés keretein belül tudjuk megtenni" - fogalmaz a Fővárosi Cigány Önkormányzat közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.