Kizárási hullám előtt az MDF

"Nem megy tovább békésen" - nyilatkozta lapunknak Karsai Péter, az MDF elnökségi tagja, aki szerint tiszta lapot kell nyitni.

Etikai biztost választ a hétvégén az MDF országos választmánya - a párt alapszabálya szerint ugyanis rá is szükség lenne a fegyelmi-kizárási ügyek lefolytatásához. A demokrata fórum vezetése kizárásokra készül. Karsai Péter Bács-Kiskun megyei elnök lapunknak úgy nyilatkozott: még a tisztújítás után is úgy gondolták, hogy a belviszályokat békésen is lehet rendezni, de mára bebizonyosodott, hogy "nem megy tovább békésen". Tiszta lapot kell nyitni, el kell indítani a kizárási eljárásokat azokkal szemben, akik "folyamatosan szembe menetelnek a párttestületek többségi döntésével meghatározott politikai irányvonallal".

A kizárási hullám "almássystákat" sodorhat el: elsősorban Huber Szebasztiánt, Lasztovicza Gábort és Szilassy Gábor Cézárt.

Almássy Kornél "kétszeres" kizárása után ügyelnek arra, hogy a fegyelmi eljárások törvényesek legyenek. Karsai Péter szerint az etikai biztos az MDF-választmány "kvázi ügyésze" lesz, akinek megválasztására azért van szükség, mert Huber Szebasztián és más "almássysták" választmányi tagok, így "magas polcon vannak, sima eljárással nem zárhatók ki".

Karsai Péteren kívül más fórumos vezetők véleménye is az: az európai parlamenti választási kampány nyitányára rendezni kell a sorokat, akkor már nem lehetnek különvélemények, főleg nem "ultraibolyázó" nyilatkozatok, amelyek ártanak a pártelnök tekintélyének. "Ilyet egyetlen más párt vezetése sem tűrne el, mi eddig túlságosan is nagyvonalúak voltunk" - mondta egyik forrásunk.

A tervezett kizárások Budapestre összpontosulnak, mert a főváros az almássysták "centruma". Porkoláb Mátyás, az MDF budapesti elnöke, akit Almássy Kornél kizárása után választottak meg, tegnap érdeklődésünkre úgy nyilatkozott: szerinte sem helyesek a "kibeszélések", de "ezek már okozatok, egy rossz hangulat következményei".

A pártvezetés úgy kalkulál, hogy a választmányban megvan a többsége; így az "almássysták" kiszorítását január végére, de legkésőbb tavaszra le szeretné zárni.

Almássy és almássysták - a volt alelnök és támogatói szeptember 27-én távoznak az MDF elnökválasztó országos gyűléséről
Almássy és almássysták - a volt alelnök és támogatói szeptember 27-én távoznak az MDF elnökválasztó országos gyűléséről
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.