Sztrádaépítés után útfelújítás

Tavaszra elkészül a Tiszalök és az M3-as autópálya közötti összekötő út felújítása, amelynek eredményeként Rakamaztól egészen az M3-as autópálya hajdúböszörményi leágazásáig európai színvonalú úthálózaton lehet majd közlekedni - közölte László Sándor, a Magyar Közút Kht. vezérigazgatója. A projekt része annak a nagyarányú útfelújítási programnak, amelyet többek között Szabolcs-Szatmár-Beregben valósítanak meg.

A felújítás azért vált szükségessé, mert a térség gyenge minőségű összekötő útjai erősen elhasználódtak, mivel a követ és az építőanyagokat Rakamaztól Tiszalökön és Tiszavasvárin át szállították az autópálya építéséhez. Rendbetételük a környéken élők visszatérő követelése volt.

Rozgonyi Attila, Tiszavasvári polgármestere hangsúlyozta: az ipari létesítmények megnövekedett teherszállítási és tömegközlekedési igényeit a leromlott közúthálózat már nem tudja tartósan kiszolgálni, így nagyon fontos számukra az uniós útfelújítási projekt.

A már elvégzett útfelújítások után még hátravan egy 11 kilométeres szakasz Tiszalöktől az autópályáig, ennek kivitelezése szeptember 30-án kezdődött. A téli hideg miatt jelenleg szünetelnek a munkálatok, azonban a tavasszal már végezni akarnak a feladattal. A városokban szegélyt kap a burkolat, fákat és cserjéket ültetnek az út szélére.

A felújítási program mintegy 40 ezer ember közlekedési lehetőségeit fogja javítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.