Az ORTT a verseny mellett

Az Országos Rádió- és Televíziótestület (ORTT) 2009-es munkatervének élén a frekvenciapályáztatási kérdések szerepelnek. Ezen belül is első helyen az országos rádiós műsorszolgáltatási jogosultságok pályáztatásának megindítása és az eljárás lefolytatása szerepel a "szabályozástól függően" megjegyzéssel.

A stratégiai célok, feladatok elfogadásakor még nem lehetett tudni ugyanis, hogy életbe lép-e január elsején az a médiatörvény-módosítás, amelynek értelmében automatikusan újrázhatott volna a Danubius, illetve a Sláger Rádió üzemeltetője.

A második helyen az MTI információja szerint helyi és körzeti rádiós koncessziók pályáztatása áll, amely a 2007 őszén életbe lépett, szerdáig tartó frekvenciamoratórium miatt megszakadt, a harmadikon pedig az idén lejáró jogosultságok ügye szerepel.

Majtényi pályáztatna

A témával foglalkozott lapunk 2008. december 31-i száma is. Cikkünkben (Zavarják a nagy rádiókat) azonban egy helyen pontatlanul fogalmaztunk, amikor az ORTT elnökének - egyébként részleteiben helyesen ismertetett álláspontjával szemben - azt írtuk, hogy adott körülmények között nem híve a frekvenciák pályáztatásának. Valójában Majtényi László nemhogy vitatná azt, hogy az országos analóg rádiófrekvenciákat ésszerű lenne pályáztatni, hanem csakis a hatályos törvénynek megfelelő pályáztatást tartja elfogadhatónak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.