Svéd orvosajánlat magyar kamarai borítékban

Svédországba invitál magyar orvosokat egy spanyol székhelyű közvetítő cég. Az ajánlat az orvosok elvándorlása miatt folyamatosan vészharangokat kongató Magyar Orvosi Kamarától érkezett.

"Karrierlehetőség orvosoknak Svédországban, 2009. A svéd egészségügy mintegy 25 szakág specialistáinak kínál álláslehetőséget. A következő években nagyszámú svéd orvos éri el a nyugdíjkorhatárt, ami-
nek következtében várhatóan orvoshiány lesz. Amit kínálunk: munka 8-tól 17 óráig, folyamatos továbbképzés szigorúan a munkaidő terhére, versenyképes fizetés, kutatási és folyamatos előrelépési lehetőségek, ügyeletekért külön bérezés, segítség a családnak, gyerekeknek, hozzájárulás a lakhatási költségekhez, ingyenes nyelvtanfolyam, az alatt pedig gyermekpótlék és ingyenes lakhatás." Így szól az a promóciós anyag, ami a Magyar Orvosi Kamara fejléces borítékjában érkezett orvosokhoz.

Dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint nincs ebben semmi új vagy különös. A kamara ugyanis szolgáltat, minden hozzájuk beérkező információt továbbküld a tagjainak. Nincs is joga, hogy szelektáljon az ajánlatok között.

- Ez a cég negyedik éve keresi meg rajtunk keresztül az orvosokat, nekünk pedig nem az a dolgunk, de jogunk sincs hozzá, hogy kiválogassuk a szóróanyagokat. De nem is azért fog elmenni egy-egy doktor külföldre, mert elolvas egy ilyen felhívást, ahogy senki sem fog azért Mercedest venni, mert egy kereskedő megkereste a reklámanyagával - mondja Éger.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.