Ki foglalkozik a Csanyi útiak panaszával?

Petíciót nyújtottak be nemrég a helyi önkormányzathoz a kiskunfélegyházi Csanyi út lakói, akik már három éve szeretnék elérni, hogy a hivatal foglalkozzon a problémáikkal, de törekvéseik eddig nem jártak sikerrel.

Mit szeretnének a Csanyi úton élők? Elsősorban azt, hogy lakhelyükön, a város egyik legforgalmasabb útszakaszán ne száguldozzanak az autósok, a tehergépjárművek és kamionok ne a város felől közelítsék meg a volt Ganz-ipartelepen működő cégeket, és aszfaltozzák le végre a több mint egy méter széles, feltöredezett betonlapokból álló járdát. Ez ugyanis jelenleg használhatatlan, emiatt a forgalmas közútra kényszerülnek például a szociális otthon kerekes székes lakói - növelve ezzel a balesetveszélyt.

A Csanyi útiak azt mondják: az önkormányzat illetékesei rendre azt válaszolják, hogy járdaépítésre nincsen pénz. A gépjárműforgalomra vonatkozó kéréseikkel kapcsolatban sem intézkednek. Az itteniek szerint néhány tiltó- és sebességkorlátozó tábla kihelyezése - és a korlátozások ellenőrzése - csökkentené a balesetveszélyt, és nem is jelentene túl nagy anyagi terhet. Legutóbbi kérelmükre a városüzemeltetési osztály vezetője azt válaszolta, hogy az öt tonnánál nagyobb járművek jelenleg is ki vannak tiltva a Csanyi útról, a harminc kilométeres sebességkorlátozás bevezetése pedig indokolatlan.

Kovács Mátyás, az egyik legrégebbi Csanyi úti lakó szerint panaszaik az elmúlt évek alatt még az önkormányzat szakbizottságáig sem jutottak el. A rokkantnyugdíjas férfi tudósítónknak azt mondta: az illetékesek egyetlen alkalommal sem jöttek ki helyszíni szemlére, és egyszerűen nem hiszik el, hogy nincsen kitéve olyan tábla, amely a város felől közlekedő tehergépjárművek behajtását tiltja. Ráadásul: a sebességhatárt nem tartják be az autósok. Kovács Mátyás hozzátette: hiába épült meg a város körül az elkerülő út, ha a fuvarozók nem látják egyértelműen, hogy melyik kihajtónál kell lekanyarodniuk az ipartelep felé - pedig nekik is sokkal egyszerűbb lenne a településen kívülről, mint a városon keresztül megközelíteni az üzemeket.

A panaszosok tudósítónkat is végigvezették az érintett útszakaszon, amelynek a város felőli végén valóban nincs kint a teherjárművek behajtását tiltó tábla. Ezért több kamion is elhalad óránként a Csanyi úti házak előtt - zajt okozva, az itt élők nyugalmát zavarva.

Megkerestük Ficsór Józsefet, Kiskunfélegyháza polgármesterét, akinek nem volt tudomása a Csanyi útiak panaszáról, majd közlésünkre konzultált az ügyben az illetékesekkel. Végül írásban csak annyit válaszolt: a hivatalnak a lakók részére adott válaszával egyetért.

Nem szeretnek kamiont látni az utcájukban
Nem szeretnek kamiont látni az utcájukban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.