Zuschlag-per: "Beszélek a főkapitánnyal"

F. Gábor tizennegyedrendű vádlott tegnap a Zuschlag-per során elismerte: egykori cége, a Works Team Kft. nevében öt hamis számlát állított ki 2006-ban "egy Gabi nevű hölgy" kérésére. A vállalkozó, akit bűnpártolással vádolnak, később megtudta, hogy Sz. Gabriella akkor élettársa volt Kemecsei Árpádnak, Baráth Etele MSZP-s képviselőjelölt kampányfőnökének. Tudomására jutott az is, hogy a számlák nem az eredeti céljukra használt pályázati pénzek hamis elszámolásához kellettek.

F. Gábor vallomása szerint a hölgy tavaly közölte vele, hogy házkutatást tartottak Kemecseinél, kérte, mondja azt a nyomozóknak: nem neki, hanem Kemecseinek adta át a számlákat. Akkori beszélgetésükből az derült ki számára: a Táncsics Alapítványtól igényelt pályázati pénzt Baráth Etele és Csiha Judit 2006-os országgyűlési kampányának finanszírozására használták fel. (A vádirat szerint Baráth Etele és Csiha Judit MSZP-s országgyűlési képviselők erről nem tudtak.)

Tegnap Kemecsei Árpádot, a per tizenötödrendű vádlottját is meghallgatta a bíróság. Ő elismerte bűnösségét. Megbánta, hogy nem a kiírásnak megfelelően használt fel pályázati pénzeket. Volt élettársát, Sz. Gabriellát ártatlannak mondta az ügyben. A felvett egymillió forintot visszafizette az alapítványnak.

Sz. Gabriella ügyvéd, tizenhatodrendű vádlott ártatlannak vallotta magát.

Ezután a bíróság lejátszott egy lehallgatott telefonbeszélgetést, amelyet Zuschlag János folytatott Lusztig Péter volt Baranya megyei rendőr-főkapitánnyal, Lamperth Mónika exbelügyminiszter kabinetirodájának egykori munkatársával. Zuschlag a nyugalmazott rendőrnek elmondta: házkutatás zajlott az MSZP kiskunhalasi irodájában, mire Lusztig azzal nyugtatta: "Holnap beszélni fogok a megyei rendőrkapitánnyal, és szükség esetén fogom javasolni, hogy valaki beszéljen a legfőbb ügyésszel. Jó?"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.