Röviden

Tanyakonferencia

Vidéktörvényt sürgetett szombaton a Parlamentben tartott tanyakonferencián az Országgyűlés elnöke. Szili Katalin szerint, ha nem foglalkozunk a tanyasi közösségek életével, ugyanolyan, mintha nem foglalkoznánk egy Debrecen nagyságú közösség életével. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt hangsúlyozta: a kistelepülések tudatos felszámolásának politikáját lehet látni a Tisztelt Ház falai között. (MTI)

Mégsem lesz Tobin-adó

A miniszterelnök szerint rövid távon belül nincs realitása a globális Tobin-adónak, most nincs is napirenden a bevezetése. Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja szombaton döntött úgy, hogy javaslatot tesz a valutaátváltások megadóztatását szolgáló adó bevezetésére. (MTI)

Egységes budapesti bérlet

Januártól bevezetik az egységes budapesti bérletet, amely a BKV, a Volánbusz és a MÁV Start összes vonalára érvényes lesz, nem kell tehát pluszjegyet venni a városhatáron belüli vasúti és Volán-járművek használatakor a BKV-bérlettel rendelkezőknek - jelentette be Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. (MTI)

Reformvárakozás

Az önkormányzati rendszer gyökeres és átfogó reformra szorul - ebben nem volt vita a többségében ellenzéki polgármesterek alkotta Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) és az önkormányzati miniszter között. Az MJVSZ hétvégi közgyűlésén Gyenesei István felvetette: szakítani kellene azzal az Orbán-kormány által bevezetett gyakorlattal, amely szerint a fejlesztési forrásokat a regionális fejlesztési tanácsok osztják el. Álláspontja, hogy az ilyen döntéseket a városok közgyűlései, valamint a települések képviselő-testületei képviselőiből álló grémiumnak kellene meghoznia. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.