Megfenyegettek egy rajkai szlovákot

Bejelentést tett a rendőrségen az a Rajkán élő szlovák férfi, akinek adatait és házának fényképét feltették egy szélsőséges internetes honlapra, és állítása szerint meg is fenyegették.

Őrző-védő szolgálat garantálja egy Rajkán élő, ingatlanforgalmazással foglalkozó szlovák férfi biztonságát. A dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történt rendőri beavatkozás ellen hétfőn tüntetők ugyanis azt terjesztik róla, hogy kocsija ablakából feléjük köpött. Ő ezt határozottan tagadta. Ennek ellenére adatait feltették egy szélsőséges honlapra, s megfenyegették. A férfi - azon kívül, hogy elfogadta a magyar őrző-védők ingyenes szolgáltatását - bejelentést tett a rendőrségen.

Csokán Csaba alezredes, mosonmagyaróvári rendőrkapitány érdeklődésünkre elmondta: a szlovák állampolgár nem kért rendőri védelmet, s bejelentése sem tartalmazott olyan adatot, amely a biztonságát veszélyeztető bűncselekményre utalt volna. A négy éve Rajkán élő szlovák férfi azt kifogásolta, hogy adatait a honlapon nyilvánosságra hozták, s emiatt félti a családját. Egyes hírek szerint a szlovák férfi tevékenysége azért váltott ki ellenszenvet a szélsőségesek körében, mert több honfitársának segített ingatlant vásárolni Rajkán.

A rendőrség jogi szempontból értékeli a bejelentést - tájékoztatott Csokán Csaba. A mosonmagyaróvári rendőrkapitány arra a kérdésünkre, hogy Rajkán - ahol már több száz szlovák lakik - volt-e eddig valamilyen atrocitás, kellett-e a rendőrségnek intézkednie, azt válaszolta: a településen élők közt nincs feszültség szlovákok és magyarok között, békességben élnek egymás mellett.

Csokán Csaba utalt arra: nemrég két helyben lakó részeg fiatal gyalázkodó szövegeket pingált néhány szlovák tulajdonú rajkai házra, de a vizsgálat során kiderült, semmiféle kapcsolatuk nincs szélsőséges szervezetekkel, és nem is szimpatizálnak eszméikkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.