MDF: mentse más a büdzsét!

Noha az MDF visszautasította azokat a feltevéseket, hogy a fórumos képviselõk mentik meg a kisebbségi kormányt a költségvetés megszavazásával, október végén úgy tûnt: a pénzügyi válságból való kilábalás érdekében esetleg az MDF is a „költségvetési koalícióhoz” sorolódik az MSZP és az SZDSZ mellé.

Noha az MDF visszautasította azokat a feltevéseket, hogy a fórumos képviselõk mentik meg a kisebbségi kormányt a költségvetés megszavazásával, október végén úgy tûnt: a pénzügyi válságból való kilábalás érdekében esetleg az MDF is a „költségvetési koalícióhoz” sorolódik az MSZP és az SZDSZ mellé. Herényi Károly frakcióvezetõ akkor úgy nyilatkozott: „ha valaki ebben a krízisközeli helyzetben is pártpolitikai és ideológiai elveket hangoztat, az távol jár a valóságtól”.

Most a büdzsé parlamenti vitájában viszont Herényi Károly már fûnyíróelvrõl és tûzoltásról beszélt a költségvetést illetõen, hozzátéve: erre nemmel szavaz. Ennél keményebb Hock Zoltán, a párt alelnöke, aki kategorikusan kijelentette: biztos, hogy az MDF kilenc képviselõje nemmel szavaz a büdzsére (Lengyel Zoltán, az MDF tizedik képviselõje valószínûleg igennel voksol.)

Információink szerint az MDF legutóbbi választmányi ülésén felvetõdött: határozzanak arról, hogy az MDF-frakció nemmel szavazzon a büdzsére, vagy esetleg tartózkodjék. Végül nem született ilyen döntés, mert Dávid Ibolya az ülésen közölte: „nincs mirõl dönteni, ellenzéki párt nemmel szavaz a költségvetésre”.

Herényi Károly megerõsítette lapunknak: nem tud olyan módosításokat elképzelni, hogy az igen gombot nyomják meg. Az SZDSZ leszavazta az Országgyûlés feloszlatásáról szóló MDF-javaslatot, „lélegeztetõgépen tartja a kormányt”. Így morális kötelességük, hogy megszavazzák a büdzsét az ország érdekében – fogalmazott.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.