Napokon belül kijelölik Szabó Pál utódját

Hetek óta ügyvezető miniszterként irányítja a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumot Szabó Pál. A miniszter a négy halálos áldozatot követelő monorierdői vonatbaleset miatt nyújtotta be lemondását.

Az utódlás kérdése már több kabinetülésen is felvetődött mint a válság enyhülése után azonnal kezelendő probléma. A Népszabadság információi szerint a poszt nem kelendő. A miniszterelnök pártján kívül, a gazdasági életben is kereste az új minisztert, de egyelőre nem találta meg. Tény ugyanakkor, hogy a jelöltek között forrásaink szerint van a gazdasági életben tapasztalt és elismert vezető is. Több forrásunk szerint Puch László korábbi pártpénztárnok, a tárca jelenlegi államtitkára elsősorban nem magát, hanem Csepi Lajost, a minisztérium másik államtitkárát látta volna szívesen a bársonyszékben. Burány Sándor korábbi szociális miniszter (jelenlegi gazdasági államtitkár) neve is felmerült. Úgy hallani, Baráth Etelét is számításba vették, de a képviselő inkább Brüsszelbe tartana.

Lapunk információi szerint az egyik esélyes most Tukacs István, a miniszterelnök adóügyi megbízottja lehet. Különös, hogy Tukacs épp azon a vonaton utazott, amely tragikus balesetet szenvedett Monorierdőnél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.