Kampány a patikaliberalizáció ellen

Kampányt indított a Magyar Gyógyszerész Kamara, hogy a kormány "javítson" a gyógyszerpiac liberalizálásáról szóló törvényen. Az akció keretében országszerte ezer patikában mindazok a betegek, akiknek nem sikerül konfliktusmentesen kiadni a gyógyszereiket - például mert az túl drága vagy épp nincs raktáron -, naptárat kapnak. A naptárak szöveget is tartalmaznak, az egyik felirat azt állítja: "Az ön gyógyszere azért nincs készleten, mert árrése nem fedezi a költségét."

A naptárakat szerdán eljuttatták az országgyűlési képviselőkhöz is. A döntéshozóknak szánt névre szóló borítékokat a frakciók képviselői - az egészségügyi reformot képviselő és a gyógyszerészek tiltakozását kiváltó patikaliberalizációt levezénylő szabad demokraták kivételével - átvették.

A kamara október végén döntött arról, hogy kampányt indít a patikák védelmére. Azt szeretnék elérni, hogy töröljék a két év múlva életbe lépő törvényből a teljes patikai liberalizációt lehetővé tevő passzust. A miniszter meggyőzésére pedig "bizonyítékokat" gyűjtenének arról, hogy nem jó a szabályozás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.