Röviden

Ma nyilvános lehet az IMF-szándéklevél

A kormánytagok a kabinet tegnapi ülésén megismerhették az IMF-szándéknyilatkozat részletes tartalmát - közölte a kormányszóvivő. Budai Bernadett szerint esély van arra, hogy ma nyilvánossá váljon ez a dokumentum. Hozzátette: nem szerződésről, hanem szándéknyilatkozatról van szó, amit Veres János pénzügyminiszter és Simor András jegybankelnök már aláírt, ma pedig az IMF igazgatósága elé kerül. (MTI)

Zuschlag-per: a védők a titkárt kérdezték

A védők kérdéseivel folytatódott tegnap Kecskeméten Lados István, Zuschlag János volt MSZP-s országgyűlési képviselő titkárának meghallgatása, miután a bíró befejezte a másodrendű vádlott kihallgatását. Az ötödrendű vádlott, Krausz Csaba védője részleteket szeretett volna megtudni Ladostól Zuschlagnak Gyurcsány Ferenchez, valamint Szilvásy Györgyhöz fűződő kapcsolatáról. Az ügyvéd szerint, ha igaz az, hogy a titokminiszter értesítette Zuschlagot arról, hogy a hatóságok lehallgatják, Gyurcsány pedig jogi védelmet biztosított neki az ügyben, akkor ez erős bizalmi kapcsolatot feltételez. Lados nem tudott érdemi választ adni. (Tudósítónktól)

Hamarosan újra fúrják a metrót

Várhatóan két héten belül lesz meg az engedély ahhoz, hogy újraindulhassanak a 4-es metró két hónapja álló fúrópajzsai - mondta a tegnapi bejárásán Klados Gusztáv, a DBR Metró Projekt Igazgatóság vezetője. Ha elérték a szerkezetek a Szent Gellért téri megállót, az állomás belső falazatának kialakításáig azokat újra leállítják, nehogy tovább süllyedjen a Műegyetem épülete. Folyik az egyezkedés az alagutat fúró Bamco-konzorciummal. A metró projektigazgatóság el akarja kerülni, hogy a cég által követelt 36 milliárd forintos pluszigényről választott bíróság döntsön. (S. G.)

Civil nemzeti csúcs lesz november 15-én

Civil nemzeti csúcs összehívását tervezi a Magyar Szociális Fórum szociális kerekasztala november 15-re Budapesten - jelentette be a csúcs egyik szervezője tegnap. Simó Endre elmondta: céljuk, hogy leváltsák a jelenlegi neoliberális politikát, és olyan új társadalompolitikát juttassanak érvényre, amely a dolgozók és a nyugdíjasok érdekét veszi figyelembe. A fórum társadalmi ellenállást hirdet a jelenlegi társadalompolitikával szemben, amely a válság árát a dolgozókkal és a nyugdíjasokkal akarja megfizettetni. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.