Zuschlag 180 millió forintot kért pártjától

Több tízmillió forintot kapott Zuschlag János az MSZP-től azért, hogy lemondjon parlamenti mandátumáról. Legalábbis ez szerepel Lados István, a Zuschlag-per másodrendű vádlottjának vallomásában, amelyet tegnap olvastak fel a bíróságon, s amelyben az egykori képviselő titkárságvezetője azt állítja: fültanúja volt és felvett egy telefonbeszélgetést, amelyben volt főnöke azt mondta, hogy több tízmillió forintot kapott az MSZP-től mandátumáról történő lemondásáért.

A per tanácsvezető bírója, Fodor Endre közölte: a felvételt majd lejátssza Zuschlag kihallgatásakor.

Lados tegnap a bíróság előtt is megerősítette: amikor Zuschlag 2004-ben - a Terror Háza előtt - deportáltak áldozatain való viccelődése miatt lemondásra kényszerült parlamenti mandátumáról, fültanúja volt a főnöke és egy számára ismeretlen személy közt zajló telefonbeszélgetésnek. Ebből az derült ki, hogy Zuschlag tárgyal a szocialistákkal lemondásának feltételeiről, de az általa kért összeget nem akarják megadni. Tegnap kiderült: amikor már zajlott az ügyben az ügyészségi vizsgálat, akkor a volt képviselő százötvenmillió forintot kért a szocialista párttól a vádirat szerint jogtalanul felhasznált pályázati pénzek megtérítésére, amitől azt remélte, hogy kedvező hatással lesz majdani büntetésére. A büntetőügy költségeire, valamint karrierjének újrakezdéséhez további harmincmillió forintra tartott igényt.

Mint arról korábban hírt adtunk, a vádirat szerint a Zuschlag és társai által okozott hetvenötmilliós kárból ötvenmillió forintot az egykori országgyűlési képviselő ügyvédje letétbe helyezett.

Az ügyről megkérdeztük az MSZP szóvivőjét. Nyakó István azt mondta: a szocialista párt minden évben elszámol az Állami Számvevőszéknek, amely azt nyilvánossá teszi a Magyar Közlönyben. Olyan pénz azonban sem eddig, sem ezután nem fog szerepelni a kiadások között, amelyről Lados István beszámolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.