Ki szórakozott az OTP-vel?

Rendőrségi források megerősítették a Népszabadság értesülését, hogy a napokban további 15 nappal meghosszabbította az ügyészség az OTP részvényei ellen október 9-én és 10-én végrehajtott "manipulatív lépések" miatt elrendelt feljelentéskiegészítés időtartamát. Már nincs két hete a BRFK-nak arra, hogy eldöntse: elrendeli-e a nyomozást.

Az OTP tőkebefektetési csalás gyanújával tett feljelentést ismeretlenek ellen, miután október 9-én, kevéssel a tőzsdezárás előtt egy 300 ezer darabos eladás miatt 4500-4900 forintról 3855 forintra estek a részvényei. Másnap rövid időre fel kellett függeszteni az OTP papírjaival a kereskedést.

Csányi Sándor, az OTP elnöke minden alapot nélkülöző rémhíreknek nevezte azokat a londoni forrásokból felröppent "piaci értesüléseket", amelyek szerint küszöbön állna a pénzintézet állomosítása. Egyértelművé tette, hogy a bank papírjainak látványos esése mögött rémhírterjesztés és manipuláció áll. Megítélése szerint könynyen azonosítható az a személy, aki mindezt elkövette. Egy nagy európai fedezeti alap ausztrál állampolgárságú, Londonban élő képviselője magára vette Csányi szavait. Greg Coffey - miként közleményében fogalmazott - aggodalommal értesült róla, hogy nevét összefüggésbe hozták az OTP részvényeit ért manipulációval. Közölte továbbá, hogy az idén nem kereskedett OTP-részvényekkel.

Az OTP feljelentése és bejelentései nyomán jelenleg a BRFK mellett a PSZÁF és az angol felügyelet is vizsgálódik az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.