Feloszlatta magát a nagymarosi önkormányzat

Önfeloszlatásáról döntött keddi késő éjszakai rendkívüli ülésén Nagymaros képviselő-testülete egy alig néhány nappal azelőtt "szinte a semmiből született" módosító javaslat alapján. Eredetileg Petrovics László (független) polgármester kétéves tevékenységét vitatták volna meg, ám a módosítás már arról szólt: ha a képviselők nem fogadják el a beszámolót, automatikusan határoznak a testület feloszlatásáról.

A történtek nem feltétlenül indokolhatók pártpolitikai okokkal: a magát "semmiképp sem baloldalinak" valló Petrovics tevékenységét élesen bíráló, jobboldaliakból és függetlenekből álló többség a lépést a városvezető kétéves tétlenségével, a településfejlesztési elképzelések hiányával, a városatyák által meghozott döntések végrehajtásának lassúságával indokolta. A protestálóknak egyúttal felrótták: a döntés hátterében semmi egyéb nem áll, mint a 2006-os választáson meggyőző arányban alulmaradt korábbi polgármester, Edöcsényi András (szintén független) képviselő személyes sértettsége.

Bárhogy is, az éjszakába nyúló vitában Petrovics László és a szemben álló képviselők még azt sem tudták tisztázni, hogy jogszerűen határoztak-e az önfeloszlatásról. A polgármester ugyanis ismertette a regionális közigazgatási hivatal előzetes állásfoglalását, amely szerint a döntéshozatal körülményei nem felelnek meg a jogszabályoknak. Ebből arra lehet következtetni, hogy a polgármester valamennyi lehetséges jogi fórumot igénybe veszi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.