Zuschlag-per: lefölözött pályázati pénzek

- Zuschlagot mindenki pénzért kereste - mondta szerdán Kecskeméten Lados István, akinek meghallgatására immár harmadszor került sor. Zuschlag János titkárságvezetőjének vallomásából kiderült: Prácser László, a Nemzeti Civil Alapprogram egyik kollégiumi tagja, valamint Ocsovai Tamás, a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) egykori helyettes államtitkára segített abban, hogy a Zuschlag-féle - fiktív egyesületek és szervezetek nevében beadott - pályázatok sikeresek legyenek.

Lados arról is beszélt: amikor Zuschlagnak 2005-ben le kellett mondania parlamenti mandátumáról, teljesen összekuszálódtak a pénzfelhasználások, jutott belőlük kiskunhalasi pártrendezvényekre, magáncélra, sőt, Zuschlag az édesanyja részére is utaltatott át a szervezet pénzéből.

Lados elmondása szerint Prácser László - aki a per kilencedrendű vádlottja - közbenjárására kaptak támogatást a Nemzeti Civil Alapprogramtól. Prácser - Lados szerint - harmincöt százalék jutalékért dolgozott. A volt titkárságvezető kijelentette: Marsovszky Balázs, a Fiatal Baloldal fővárosi elnöke is részt vett a fiktív pályázatok bonyolításában, de vele egyszer összeveszett Zuschlag, mert több mint tíz százalékot lefölözött a pályázati pénzekből.

A bűnszervezetben elkövetett csalássorozat büntetőpere a jövő héten ismét Lados István meghallgatásával folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.