Forradalmi kitüntetések az államfőtől

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 52. évfordulója alkalmából Sólyom László köztársasági elnök kitüntetéseket adott át Szili Katalin házelnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenlétében a Sándor-palotában.

Az államfő - a miniszterelnök előterjesztésére - a Nagy Imre Érdemrend kitüntetést adományozta Fazekas János Lászlónak, az '56-os Szövetség országos elnökének, dr. Horn Péter Széchenyi-díjas akadémikusnak, a Kaposvári Egyetem egyetemi tanárának, rektornak, dr. Kopácsi Sándornénak, dr. László Imrének, a Budapesti Szent Imre Kórház és Rendelőintézet főigazgatójának, Márton László reklámszociológusnak, piackutatónak.

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje, polgári tagozata kitüntetést adományozta dr. Farkas Lászlónak, az '56-os Szövetség országos alelnökének, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, polgári tagozata kitüntetést Bay Mihálynak, a Pofosz tagjának, Matthaidesz Konrád szerkesztőnek, újságírónak, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, katonai tagozata kitüntetést Fazekas Józsefnek, a Pofosz budapesti katonai tagozata parancsnokhelyettesének, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést dr. Héthelyi Tibor nyugalmazott tüdőgyógyász főorvosnak, a Veszprém Megyei Pofosz etikai bizottsága vezetőjének, Szelezsán Mihálynak, a Békés Megyei Pofosz humánpolitikai elnökhelyettesének, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt katonai tagozata kitüntetést Tóth Józsefnek, az '56-os Szövetség szociális bizottsága elnökének.

Egei Attila, Fücsök Mihály, dr. Katona Tamás, Kovács Ferenc, Mészárovits Tamás, Ráckevei Tóth Géza, Robotka Gáborné, Tokai László és Vasvári Ferenc az 1956-os Emlékérmet vehette át az államfőtől a Bourbon-házban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.