Rosszullét a Zuschlag-perben

Harmadszor hallgatta meg tegnap a bíróság Kecskeméten Lados Istvánt, Zuschlag János titkárságvezetőjét. Azt mondta: nemcsak pályázati beszámolók és számlák hamisításában, hanem Vas megyei szocialista szervezetek csak papíron jegyzett tagsággal történő felduzzasztásában is részt vett.

Lados szerint Zuschlag más politikusokat is bele akart keverni az ügybe. Szijjártó Péter fideszes képviselő és Gyurcsány Ferenc neve hangzott el. Egy alkalommal tanúja volt Zuschlag és Szijjártó beszélgetésének, amikor a fideszes képviselő arra kérte Zuschlagot, hogy járjon közbe néhány ifjúsági pályázatuk eredményes elbírálása érdekében, de a kiskunhalasi képviselő ezt elutasította, és azt válaszolta: "tessék rendesen dolgozni, és akkor meg lehet nyerni a választásokat!"

Lados arról is beszélt: Zuschlag azzal biztatta, ne féljen, meg van szervezve az ügyvédi védelem is, mert Gyurcsány Ferenc felhatalmazta Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét, hogy az ügyben járjon el. Lados vallomásának ezen részénél roszszul lett, a bírónak szünetet kellett elrendelnie. A folytatásban a titkárságvezető azt vallotta: Zuschlag, Gyurcsány és Bánáti később egyszer hármasban találkoztak, erről főnöke azt mondta, hogy a miniszterelnök nekitámadt, amiért a neve belekeveredett az ügybe. Zuschlag ekkor azzal vágott vissza: nem kellett volna idáig fajulnia az ügynek, ha időben segített volna neki.

Bánáti János: Soha, sehol!

Soha, sehol, így sem Kiskunhalason, sem Budapesten, sem csőszkunyhóban, sem irodában nem volt egyetlen alkalommal sem olyan állítólagos találkozó, ahol hármasban, Gyurcsány Ferenccel és Zuschlag Jánossal együtt lettem volna. Minden alapot nélkülöz Lados István erre vonatkozó állítása - jelentette ki kérdésünkre Bánáti János. Hangsúlyozta: ha Lados valamennyi előadásának ennyi a valóságalapja, akkor nehéz lesz az eljárás során az ő vallomására alapozni. Bánáti megjegyezte: természetesen az ügyvéd nem adhat számot olyan tényekről és történésekről, amelyek védői tevékenysége keretében jutottak a tudomására, de azokról, amelyek meg sem történtek, kijelenthető, hogy minden alapot nélkülöznek. Azt a bíróság feladata lesz tisztázni, hogy Lados miért és mire alapozza napok óta "előadásait", amelyek alkalmasak arra, hogy felkavarják a közvéleményt.

Az eseményekhez tartozik, hogy Daróczi Dávid kormányszóvivő is cáfolta, hogy lett volna ilyen találkozó. (T. B.)

Lados István a bíróság előtt
Lados István a bíróság előtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.