Adatgyűjtés: adok-kapok

Jelentse fel a titkosszolgálat a Fideszt, mert a párt hamisan vádolja őket azzal, hogy képviselőket hallgattak le - kéri az MSZP. Demeter Ervin szerint ügy egyik érintettje, Csányi Sándor esélyes arra, hogy egy szakértői kormány miniszterelnöke legyen.

Az MSZP azt kéri a nemzetbiztonsági szolgálatoktól, tegyenek jogi lépéseket, mert bebizonyosodott: a Fidesz hamisan vádolta őket azzal, hogy képviselőket hallgattak le - mondta tegnap Török Zsolt szocialista képviselő. Emlékeztetett rá: három napot adtak a Fidesznek arra, hogy tegyen feljelentést a lehallgatás miatt, de az ellenzéki párt ezt nem tette meg. Török "ügyes hárításnak" nevezte Répássy Róbertnek, a Fidesz jogi kabinetvezetőjének azt a levelét, amelyben közölte: a törvénytelen lehallgatások miatt feljelentést tettek. Ezzel szemben hivatali visszaélés és "hivatalos személy által, közmegbízatás felhasználásával elkövetett személyes adattal visszaélés" miatt tettek feljelentést a titkosszolgálati miniszter ellen.

A Fidesz szerint bebizonyosodott, hogy a kormány politikai célokra használta fel a szolgálatokat, és törvényes indok nélkül hallgattak le képviselőket. Szilvásynak ezért le kell mondania - így reagált a fideszes Cser-Palkovics András.

"A Laborc Sándor vezette NBH képtelen megvédeni a magyar érdekeket, ezért is lehet szüksége a megfigyelési botrányba kevert UD Zrt.-re a stratégiai helyzetben lévő Mol-nak és az OTP-nek" - nyilatkozta az egyik "lehallgatott", a fideszes Demeter Ervin a Magyar Hírlapban. Szerinte lehet, hogy az oroszok már a spájzban vannak, csak az nem világos, kik és milyen kapcsolatot ápolnak velük. Demeter Csányi Sándort, az OTP elnökét a leendő szakértői kormányfői poszt egyik várományosának tartja, feltéve - tette hozzá -, ha nem keverik bele a megfigyelési ügyhöz hasonló, lejárató botrányokba.

Az adatgyűjtési ügyben vádolt UD Zrt. vezetője, Horváth József szerint cége gyakorlatilag megszűnőben van, tönkretették, és a szakmai karrierjének is "annyi". Ő a Magyar Nemzetnek azt mondta: "partnereink sorra mondják fel a szerződéseket. Minket már, úgy látszik, felrajzoltak a falra, feltűztek, mint főgonoszt". Pedig a cég csak "legális és nyilvános adatbázisokból" dolgozott. Állítja, hogy Bajnai Gordonról is csak azért gyűjtöttek adatokat, mert "egy nem magyarországi megrendelőtől érkezett megkeresés, hogy egy üzleti ügyben kapcsolatként felmerült neve".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.