Orbán Viktor égett szagot érez

Utálnak mindent és mindenkit, a baloldali konglomerátum kiégett, a jobboldalt viszont feszíti a tettvágy. Így látja a helyzetet Orbán Viktor, aki a Dunán úszó Polgári Gondoláról azt üzente híveinek, hogy cselekedni akar.

Ez a baloldali konglomerátum szellemileg és politikailag is kiégett, "elpuffantak" a jelmondataik, belefáradtak saját kudarcaikba, hazugságaikba, kormányzásukba, talán meg is csömörlöttek - így írta le Orbán Viktor a most kormányzó "baloldali garnitúrát" szombaton, a Dunán úszó XIV. Polgári Gondolán.

A Martonyi János nevével fémjelzett Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szokásos rendezvényén - amelyen jelen volt Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége is - a Fidesz elnöke a helyzetet "személyes reggeli pillanatokhoz" hasonlította: ahhoz, amikor felkel, elindul a konyha felé, beleszagol a levegőbe és megérzi, hogy már nem kap kávét, mert a kávéfőző kiégett. Szerinte Magyarországon is "égett szag terjeng a közéletben". Mert a hatalmon lévők "utálnak mindent és mindenkit, az országot, egymást, bennünket, talán még egy kicsit saját magukat is".

A "Merre tart a hajónk?" című előadásában Orbán Viktor hosszasan beszélt a pénzügyi káoszról, a recsegő-ropogó hitelpénzvilágról, s arról, hogy valamennyi ország a változásokra keresi-kutatja a választ. Leszámítva egy "boldog országot", Magyarországot, ahol nem idegesítik magukat a hatalmon lévők - csak egy "bugyuta kampányt" indítanak. Amikor kontinensek törnek szét és csúsznak össze, mire megy a régi, idejétmúlt térképpel a hajós? - kérdezte a Fidesz elnöke, aki saját kérdésére azt válaszolta: Magyarország hajója most rossz irányba halad, "de jó hír, hogy ez már nem fog sokáig tartani". Szerinte a Fidesz szimbolizálja a változásokat, s "magunkról csupa jót mondhatok".

- A baloldali konglomerátummal szemben egy friss, tetterős, ambiciózus jobboldal áll. Tele vagyunk világos elemzésekkel, tervekkel, a jobboldalt feszíti a tettvágy, cselekedni akar - szögezte le a Fidesz elnöke, aki a polgári korszak azonosításához négypontos "programot" hirdetett: szabad választást, szociális egyensúlyt, a "vállalkozó lelkű és szellemiségű magyarok" számának gyarapítását, a védelemhez való jogot. Ezenkívül a nemzeti értékekhez sorolta a köztulajdon védelmét: "Föld és víz nem eladó".

Orbán Viktor egy az előrehozott választásokra vonatkozó kérdésre azt válaszolta: konkrét megoldást adni szerinte senki sem tud, de "az alkotmányos rend kerítéséig mindig el fognak menni".

Arra, hogy egy esetleges Fidesz-győzelem esetén lesznek-e felelősségre vonások, Orbán azt válaszolta: a jogkövetés útját kell járni. Ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy az MSZP azért nem akarja az előrehozott választásokat, mert az esetleg kétharmados Fidesz-győzelmet hozna. És ez nem egy esetleges alkotmánymódosítás miatt fájna nekik, hanem "a mentelmi ügyek kérdése, a kiadatások intézménye" miatt. - Ugyanis most a parlamenti képviselőket csak akkor lehet felelősségre, vagyis büntetőeljárás alá vonni, ha az Országgyűlés a kiadatáshoz kétharmados többséggel hozzájárul - jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor behajózik
Orbán Viktor behajózik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.