Útválasztás előtt, a zérópontnál

A szociális rendszer átalakításának kiindulópontja, hogy a versenyképességet javító intézkedések ne veszélyeztessék az eddig elért szociális biztonságot - ezt mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a párt Baloldali Tömörülés platformjának szombati, országos értekezletén.

- Magyarország útválasztásnál áll - szögezte le Gyurcsány. Szerinte azonban csak egy út vezet ahhoz, hogy gyorsabb legyen a közös jövedelem, a gazdaság növekedése, illetve nagyobb legyen a szociális biztonság: többeknek kell dolgozniuk a mai kevesebb, mint négymillió embernél. - A legjobb szociálpolitika, ha nagyon sok embernek van megbecsült, kiszámítható munkája - mondta.

Gyurcsány szerint több forrás kell fordítani az oktatásra: e célra a mainál ötven százalékkal többet kell fordítani közép- és hosszú távon.

A szociális rendszer átalakításnál a zéróponthoz kell a szocialistáknak lecövekelniük magukat - fogalmazott a kormányfő. E szerint az "úgymond versenyképességet javító intézkedések" nem veszélyeztethetik az elért szociális biztonság szintjét.

A nyugdíjrendszerről szólva a miniszterelnök kiemelte: a jelenlegi számítási módszer az infláció és a nettó keresetek beszámítása 2020-ig fenntartható.

Gyurcsány: a legjobb szociálpolitika a munka
Gyurcsány: a legjobb szociálpolitika a munka
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.